Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання обласної влади та всіх служб регіону – організувати безпечне проведення новорічних свят

30 грудня 2013 - 10:25

Під час наради голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка з  керівниками правоохоронних та контролюючих органів регіону та головами райдержадміністрацій було обговорено стан готовності до новорічних свят.

Перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко поінформував про стан готовності снігозбиральної техніки, залучення техніки підприємств області, а також працівників служб, які  готові  до цілодобової роботи.

За словами посадовця, у новорічну ніч температура становитиме -1-2 градуси, вдень - до +6 градусів, а з 2 січня розпочнеться мокрий сніг. Стан доріг знаходитиметься на постійному контролі влади, відповідальних служб та ДАІ, при першій же необхідності на дороги вийде снігозбиральна техніка. Особлива увага надається контролю за перевезенням дітей.

Олександр Пеклушенко доручив ректорам вищих навчальних закладів області провести перевірку протипожежної безпеки в гуртожитках, адже там залишається частина студентів для святкування нового року .

- Голови райдержадміністрацій, на чиїх територіях плануються феєрверки, повинні особисто все перевірити. У нас уже був сумний досвід, який не повинен повторитися. Соціальні працівники мають відвідати всі неблагополучні сім’ї, особливо ті, в яких виховуються діти. Вони повинні знаходитися під пильною увагою влади, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Також очільник області доручив керівникам усіх служб регіону з ранку 1 січня прозвітувати про те, як пройшла новорічна ніч в області. На чергуванні постійно перебуватиме один з керівників області.

Заступник голови ОДА Андрій Запорожченко поінформував про роботу медичних закладів у новорічні свята. На чергуванні знаходитимуться найбільш кваліфіковані медики, буде здійснюватися контроль щодо недопущення вживання медичним персоналом алкогольних напоїв. На всіх масових заходах чергуватимуть бригади екстреної медичної допомоги.

- Ми повинні зробити все для спокійного та безпечного проведення новорічних свят, особливо це стосується ночі з 31 грудня на 1 січня. Наше завдання – запобігти виникненню будь-яких нещасних випадків та неприємностей, а за необхідності - надати людям всю необхідну і, головне, висококваліфіковану допомогу, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?