Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стабільна робота «Запорізького заводу феросплавів» гарантована новим меморандумом

31 грудня 2013 - 11:26

Новий рік запорізькі феросплавники можуть зустрічати з гарним настроєм. Меморандум про розуміння, укладений між Кабінетом Міністрів України і електрометалургійними підприємствами, продовжено на 2014-ий рік. Як відомо, наприкінці минулого року «ЗФЗ» був змушений зупинити виробництво, адже робота підприємства була нерентабельною. Основна сировина – електроенергія, обходилася заводу занадто дорого. Зусиллями обласної влади, особисто голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка, керівництва підприємства та за підтримки Президента України Віктора Януковича був підписаний відповідний Меморандум, що передбачав адекватну вартість електроенергії. Це дозволило відновити виробництво. «ЗФЗ» не тільки знову став працювати, але й інвестував в технічну модернізацію понад 112 мільйонів гривень. Крім того, було створено 1070 робочих місць. За підсумками 10 місяців 2013-го року підприємством збільшені обсяг виробництва феросплавів на 25,1. На феросплавному заводі впевнені, що стабільна робота підприємства і зростання виробництва довели - підписання Меморандуму було необхідним кроком. Тому, новий документ, на думку голови правління ПАТ «ЗФЗ» Павла Кравченко, дасть можливість заводу не зупинятися на досягнутому. У 2014-му році «Запорізьким заводом феросплавів» планується інвестувати в модернізацію виробництва ще 120 мільйонів гривень.

- За 2013-ий рік Меморандум довів свою обґрунтованість та необхідність. Ми відновили виробництво. Підкреслюю, що зниження вартості електроенергії для електрометалургійних підприємств - це не пільга, це правильне формування ціни для заводів нашого профілю. Більше того, Меморандум позитивно відобразився на енергоринку. Адже ми - надійний і стабільний великий споживач електроенергії. Упевнений, що продовження Меморандуму знову добре позначиться на галузі і на нашому заводі. Наразі «ЗФЗ» вже працює на 80 відсотків від своєї потужності. На підприємстві працюють 3500 робітників. Новий Меморандум - це гарантія, що всі ці показники будуть збережені. А якщо дозволить кон'юнктура світового ринку, ми готові ще нарощувати виробництво, - наголосив голова правління ПАТ «ЗФЗ» Павло Кравченко.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області