Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Недопустимо використовувати церкви у будь-чиїх політичних інтересах»

28 лютого 2006 - 11:04

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко, виступаючи на засіданні ради  релігійних організацій при голові ОДА, висловив позицію місцевої виконавчої влади щодо участі представників різних релігійних конфесій у суспільному житті регіону. Зокрема, торкаючись теми виборів 2006 року, він наголосив, що церкви мають піднятися над політичними баталіями і всіляко сприяти забезпеченню миру і спокою у суспільстві.

У засіданні взяли участь керівники найвпливовіших релігійних організацій регіону. Спільно з губернатором вони обговорили ряд питань. Губернатор щиро подякував святим отцям за участь їх релігійних організацій у благодійницькій і просвітницькій діяльності. Він підкреслив, що високо цінує участь представників різних релігійних конфесій у надані підтримки малозабезпеченим та безпритульним у період зимових холодів.

Також на засіданні йшлося і про перспективи вирішення проблем, пов'язаних з виділенням земельних ділянок під будівництво культових споруд, зменшення тарифів на комунальні послуги та податку на прибуток для релігійних організацій.

Окремо губернатор наголосив на необхідності організації взаємодії органів влади, релігійних організацій, правоохоронних органів та засобів масової інформації в питанні недопущення порушень чинного законодавства з боку представників деяких новітніх релігійних течій. Євген Червоненко пригадав сумний досвід за результатами діяльності «Білого братства» і зазначив:
- Я докладу всіх зусиль, щоб забезпечити протидію таким організаціям на території нашої області.

Губернатор привернув увагу присутніх до теми участі релігійних організацій у виборчому процесі відповідно до вимог чинного законодавства.

- На Майдані разом з Президентом я виборював право кожного самостійно робити свій вибір, - підкреслив Євген Червоненко.- Тому зараз для мене принципова справа позбавити виборчий процес впливу з будь-якого боку: чи то політичного, чи то релігійного, адміністративного, тощо. Я нікому не буду вказувати, за кого віддавати свій голос. Ви бачите самі, що влада, вперше в історії незалежної України, не застосовує адмінресурс. Закликаю і вас, святі отці, не допустіть використання церков у будь-чиїх політичних інтересах. Ви – поводирі душ людських, забезпечуєте духовні ліки тим, хто їх потребує. Сподіваюсь, церкви піднімуться над політичними баталіями і всіляко сприятимуть забезпеченню миру і спокою у суспільстві.

Обговорюючи тему виборів 2006 року, святі отці виступили з ініціативою про оприлюднення спільного документу про неучасть релігійних організацій у агітації під час виборчого процесу. Зокрема, декан Донецько-Харківського екзархату, настоятель храму Святого архістратига Михаїла Української греко-католицької церкви протопресвітер Андрій Бухвак запропонував підписати Меморандум щодо забезпечення спільної участі в духовному відродженні Запорізького краю та неучасті релігійних організацій у виборчих перегонах 2006 року між релігійними організаціями області та облдержадміністрацією. Всі учасники засідання одностайно підтримали цю ініціативу.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ