Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Єхануров: «Партійних підходів не буде. Працюватимуть фахівці»

7 березня 2006 - 13:44

 Вітаючи журналістів, глава Уряду зазначив, що  готовий до будь-яких  запитань та  відповідатиме на  них, як на сповіді. Але перш, ніж розпочати  власну прес-конференцію, він запросив її учасників стати свідками урочистої церемонії підписання протоколів намірів між  Урядом та органами влади  Харківської та Дніпропетровської областей  про укладання угод щодо регіонального розвитку. 
Від Кабінету міністрів протокол підписав Прем’єр-міністр Юрій Єхануров. Від областей -  голови облрад та облдержадміністрацій. 
- Цим самим Уряд запроваджує новий інструмент регіональної політики – угоди щодо регіонального розвитку, укладання яких передбачено Законом України «Про стимулювання розвитку регіонів», прийнятого Верховною радою 8 вересня 2005 року. Підписання протоколу намірів – це підготовчий крок перед укладанням Угоди, - пояснив Юрій Єхануров. – Такі угоди Уряд  укладатиме  з усіма областями, Республікою Крим, Київською та Севастопольською міськими радами. Ми розпочинаємо реалізацію оновленої  регіональної політики, концентрацію державних та місцевих ресурсів для вирішення пріоритетних завдань регіонального розвитку. 
Глава Уряду закликав представників ЗМІ привернути увагу громадськості своїх областей до ініціативи  Кабміну щодо активізації політики регіонального розвитку і  стимулювати залучення  її до участі у цьому процесі. 
Власну прес-конференцію Юрій Єхануров розпочав з повідомлення про те, що бюджет 2005 року виконаний і навіть за результатами  двох місяців поточного року прогнози позитивні. 
- Замість того, щоб читати вам звітну  доповідь, - звернувся Юрій Єхануров до журналістів, - яку ви, до речі, можете прочитати на сайті Кабміна ( див. у  прикріпленому файлі. - прес-служба ОДА) ,  краще я відповім  на ваші запитання. 
Близько двох годин глава Уряду давав вичерпні відповіді на запитання , які стосувались  безпосередньо регіональних проблем. 
Зокрема, запорізькі  журналісти  поцікавились, як  вирішується  Урядом  питання щодо диференційованого підходу  у формуванні ціни на електроенергію для енергомістких підприємств. Йдеться про так званий єдиний тариф, затверджений Кабміном Тимошенко, який руйнівним чином вплинув на поступальний   розвиток  промислових підприємств нашого краю. 
- Питання  перегляду тарифів та диференційованого підходу  у формуванні ціни на електроенергію  ініціював  у Кабміні голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко, - відповів Юрій Єхануров. -  Він  дієво забив на сполох, очевидно, усвідомлюючи, що така ситуація згубно вплине на енергомісткі металургійні підприємства, більшість з яких знаходиться саме  в Запорізькій області, і  фахово довів це.  Зараз Уряд збирає необхідні матеріали, залучає до вивчення ситуації експертів. Я ще не готовий доповісти вам про результати нашої роботи. Втім,  думаю, що слід очікувати позитивних для підприємств  галузі змін. 
Також запорізьких  журналістів цікавило, чи надаватиме Уряд підтримку  у питанні будівництва нових мостових переходів у нашому обласному центрі. 
Юрій Єхануров  порадив запоріжцям якнайшвидше визначитися, в першу чергу, самим, чи потрібні нам ці мости. 
- Якщо вони вам дійсно потрібні, як же могла громадськість міста допустити, щоб це стратегічно важливе будівництво  призупинилось майже на рік? - відповів питанням на питання глава Уряду. -  Запевняю вас, тут справа не у виділенні коштів. Визначтесь самі. А Уряд вас підтримає. 
Запоріжці підняли  питання і про створення на території області експериментального майданчику з розробки і впровадження енергозберігаючих технологій. Цей проект  запропонував Президенту України Віктору Ющенко під час його нещодавнього візиту до нашого обласного центру голова облдержадміністрації Євген Червоненко. І Президент поставився до нього прийнятно. 
- Щодо енергозбереження – це актуальна проблема для всієї України, - зазначив Юрій Єхануров. -  Перш, ніж приймати  певне рішення щодо підтримки цього проекту, я хочу ознайомитись із матеріалами.  Десь через два тижні я планую побувати у Запоріжжі. Тоді поговоримо конкретніше. 
Лейтмотивом спілкування Юрія Єханурова із журналістами  регіональних ЗМІ  була тема фахового підходу Уряду до  вирішення будь-яких питань. 
- Єдине,  в чому я впевнений, - наголосив  він у відвертій розмові, - я не допущу партійних підходів в роботі Кабміну. В Уряді працюватимуть фахівці, а не політичні діячі. 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

(.doc, 64Kb)

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби