Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Регіональна рада з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків

Одним з найважливіших питань для області залишається питання створення системи ефективного управління житловим фондом

13 лютого 2014 - 13:15

Про це заявив заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук на черговому засіданні Регіональної Ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ в Запорізькій області. До участі у нараді були запрошені представники від ОСББ, органів виконавчої влади та депутати Запорізької обласної ради.

В ході засідання обговорювались такі важливі питання, як робота  органів місцевого самоврядування щодо  сприяння у створенні та підтримці ОСББ  у 2013 та основні напрямки роботи у 2014 році, реалізація постанови Кабінету Міністрів України  від 13.11.2013 № 860 «Про надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд  та прибудинкових територій  мешканцям  житлових будинків, у яких створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» та розробка обласної Програми сприяння створенню та сталому функціонуванню ОСББ в Запорізькій області.

Як повідомив посадовець, на сьогодні  в області функціонує 449 ОСББ, які об’єднують 516 житлових будинків. У 2013 році створено 30 ОСББ. Найбільша їх кількість створена у містах Бердянськ та Запоріжжя.

Крім того, з метою ефективного інформаційного супроводження  реформ житлово-комунального господарства створений та працює інтернет-сайт  з питань реформування житлового господарства Запорізької області (http://www.osbb.zp.ua/).   З метою забезпечення інформування населення про можливості створення ефективного власника житла сайт дає змогу отримання зворотного зв’язку. Користувачі мають можливість направити до Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації будь-яке питання в даній галузі, який в короткі терміни надасть відповідні роз’яснення та рекомендації.  Планується виділення коштів на подальше функціонування цього сайту. А також в плани облдержадміністрації входить розробка ряду відео-роликів, які б висвітлювали суть реформи житлово-комунального господарства.

Одним з найактуальніших питань для учасників засідання виявилась розробка обласної Програми сприяння створенню та сталому функціонуванню ОСББ в Запорізькій області. За результатами обговорення вирішено створити робочу групу з доопрацювання вже розробленої програми. Усі напрацювання будуть винесені на чергове засідання Ради.

У свою чергу органам місцевого самоврядування рекомендовано створити аналогічні місцеві ради з питань ОСББ.

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика