Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Необхідно зупинити неконтрольований хаос та перейти до конструктивного діалогу»

18 лютого 2014 - 19:31

Відбулося екстрене засідання президії Запорізької обласної ради, в якому взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко. На порядок денний було винесено питання щодо ситуації, яка виникла у м.Києві.

-   Всі ми щиро сподівалися на мирний шлях розв’язання конфлікту, але опозиція загралась. Ще вчора було оголошено про проведення мирного протесту, але всі ми сьогодні побачили його наслідки. Ця ситуація стосується не лише киян, а й кожного українця, кожного запоріжця. Ми не можемо відокремлюватися від того, що зараз відбувається у столиці. Наразі ми стали свідками абсолютно неконтрольованих подій, які призводять до загибелі й серйозного травмування людей, до руйнування всього, що нас оточує, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Посадовець підкреслив, що нині кожний запоріжець має визначитися зі своєї позицією, яка в подальшому дозволить консолідувати громадян.

-    Спільними зусиллями ми маємо зробити все від нас залежне, щоб конфлікт було ліквідовано. Необхідно зупинити неконтрольований хаос та перейти до конструктивного діалогу. У країні є законно обрана влада, яка має діяти в рамках чинного законодавства. Правоохоронні органи, в свою чергу, мають дати об’єктивну оцінку подіям, які наразі відбуваються в Києві, та притягнути винних до відповідальності, - наголосив Віктор Ємельяненко.

Також посадовець зазначив, що наразі в області працюють всі органи влади, забезпечено роботу всіх структур та служб, функціонують всі соціальні та медичні заклади, приводів для занепокоєння немає.

За підсумками засідання було прийнято звернення до Президента України Віктора Януковича, в якому депутати обласної ради закликали Главу держави до застосування жорстких мір у рамках діючого законодавства для ліквідації конфлікту та стабілізації ситуації в країні.

Управління у справах преси та інформації

(., 0Kb)
(., 0Kb)

Читайте також

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат