Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівці - про переваги військової служби за контрактом

28 лютого 2014 - 11:09

Фахівці - про переваги військової служби за контрактом

 Запорізьким обласним військовим комісаріатом проведено засідання за "круглим столом", учасники якого обговорили питання організації роботи та  поширення інформації про переваги військової служби за контрактом.

Заступник обласного військового комісара з виховної роботи полковник Михайло Логвінов поінформував  про перші результати цього аспекту реформи Збройних Сил України.

Так, у  2013 році на військову службу за контрактом було прийнято 12 тис. осіб,  що на 13% більше ніж планувалося. Це дозволило довести рівень укомплектованості українського війська військовослужбовцями військової служби за контрактом до 69,6%. А окремі військові частини і підрозділи мають у своєму складі  90%  контрактників.

У Запорізькій області в минулому році контракт заключили 326 осіб. У цьому році планове завдання щодо відбору кандидатів на військову службу за контрактом для Запорізького облвійськкомату визначено у кількості 294 осіб. З початку року 45 жителів Запорізької області вже заключили контракт.

Молодих людей приваблюють умови грошового забезпечення, яке з 1 січня 2014 року  збільшено на 60 % для військовослужбовців контрактної служби Сухопутних військ ЗС України: стрілець (солдат) отримує  2404 грн., старший водій (ст. солдат) – 2642 грн., командир відділення (мол. сержант) – 2913грн., командир  танка  (сержант) - 3472грн., начальник станції (прапорщик) - 3686грн., головний старшина (ст. прапорщик) - 3995грн., командир взводу (ст. прапорщик) - 4195грн. При цьому передбачено поетапне підвищення грошового утримання на 20 % щоквартально.

Крім того, за словами офіцера, інтерес кандидатів до проходження військової служби за контрактом посилює наявність упорядкованого робочого дня, що триває з 08.00 до 17.00 години,  безкоштовний обід тощо.

Учасники круглого столу обговорили питання вдосконалення інформаційно-роз'яснювальної та вербувальної роботи серед цивільного населення, військовослужбовців строкової військової служби з метою залучення на військову службу за контрактом, підвищення престижу військової служби та іміджу Збройних Сил України.

Довідково

У районних (міських) військкоматах області триває приписка громадян допризовного віку (1997 р.н.) до призовних дільниць. Уже отримали посвідчення про приписку до призовних дільниць 6854 юнака (до кінця березня повинні пройти приписку 8025 юнаків). Придатними до військової служби із приписних визнано 4938 осіб, відправлено на додаткове медичне обстеження 2310 осіб, потребують лікування  335 осіб, не придатні до військової служби  406 осіб. З військового обліку виключено 83 особи, 38 юнаків було раніше засуджено, тому вони не мають право проходити військову службу.

Весною 2014 року із Запорізької області на строкову військову службу до Внутрішніх військ МВС України заплановано відправити 180 юнаків призовного віку. На разі в районних (міських) військкоматах області (лютий-березень) проводяться підготовчі заходи, пов’язані з медичним оглядом юнаків призовного віку (18-25 років), визначенням ступеня їх придатності до військової служби, вивченням їх морально-психологічних якостей, сімейного стану.

Відправка призовників відбудеться з обласного збірного пункту з 8 квітня по 29 травня 2014 року.  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?