Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі промисловці закликали владу та бізнес стримати падіння в глибоку економічну кризу

28 лютого 2014 - 11:24

Запорізькі промисловці закликали владу та бізнес стримати падіння в глибоку економічну кризу

Минулого року вперше за останні роки область посіла третє місце серед регіонів України за обсягами реалізованої промислової продукції (6,8% обсягу реалізації по Україні) та четверте місце за обсягом реалізації промислової продукції в розрахунку на одного місцевого жителя. Обсяг реалізованої промислової продукції за підсумками минулого року склав 75,8 млн. грн.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук під час спільного засідання президії обласної федерації роботодавців та обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал».

- Темп зростання обсягів промислової продукції на січень поточного року склав 94,9%. Його було забезпечено за рахунок металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин та обладнання – на 3,5%, поставки електроенергії, газу та кондиційованого повітря – на 2,7%, видобувної  промисловісті та розробки кар’єрів – на 3,3%, виробництва коксу, продуктів нафтопереробки – на 3,7%, виробництва хімічних речовин та хімічної продукції – на 8,4%, - повідомив Петро Гончарук.

Посадовець поінформував присутніх про стан роботи та перспективи подальшої діяльності провідних промислових підприємств області, продемонстрував кращі зразки надання допомоги підприємствам з боку місцевої та центральної влади, а також навів приклади підприємств, які відновили свою роботу та збільшили виробництво.

У ході засідання відбулася дискусія щодо поточної ситуації в Україні. За підсумками обговорення присутні вирішили прийняти звернення роботодавців, промисловців і підприємців до влади та бізнесу. В основних тезах документа йдеться про необхідність спрямування всіх зусиль на збереження стабільності та злагоди у суспільно-політичному становищі в регіоні, підтримання невпинного руху соціально-економічного розвитку області та стримання падіння в глибоку економічну кризу промислових підприємств.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна