Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Головне – забезпечити обслуговування пасажирських маршрутів»

28 лютого 2014 - 13:50

Сьогодні зранку вздовж площі перед облдержадміністрацією вишукувалися маршрутні таксі, які обслуговують кілька маршрутів у м.Запоріжжя. Водії транспортних засобів - учасники акції вимагали зниження розмірів платежів, які вони сплачують перевізнику, який виграв тендер та має ліцензію на здійснення перевозень на маршрутах.

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко та заступник голови ОДА Петро Гончарук провели зустріч з учасниками акції та керівником підприємства, який забезпечує здійснення пасажирських перевезень. Також до участі в зустрічі було запрошено заступника Запорізького міського голови Сергія Гладченка та начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Юрія Дроздова.

За словами водіїв, для них головна проблема – це великі розміри платежів, які їм доводиться сплачувати щоденно підприємству-перевізнику. Вони вважають, що розмір платежів завжди був високим, але тепер через підвищення курсу долара дорожчає паливо та запчастини, тож платежі для водіїв стали надвисокими.

Враховуючи, що обласна державна адміністрація не може втручатися в організацію пасажироперевезень у м.Запоріжжя, оскільки цим питанням займається міська влада, Віктор Ємельяненко зв’язався з міським головою  Олександром Сіном, розповів йому про ситуацію та доручив знайти оптимальні шляхи її вирішення, які влаштують водіїв, але при цьому не залишать громадян без послуг на маршрутах.

- Наразі я бачу два варіанти вирішення конфлікту. Перший – досягнути компромісу між водіями та керівником підприємства-перевізника, в іншому ж випадку, необхідно проводити новий тендер на перевезення пасажирів за маршрутами, які обслуговує даний перевізник. Для нас головне – забезпечення запоріжців громадським транспортом, а водіїв – безперервною роботою на час проведення тендеру, якщо виникне така необхідність, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Такий варіант задовольнив обидві сторони конфлікту, й облдержадміністрація надала їм приміщення для проведення переговорів. Після цього і водії, і керівник підприємства поїхали до Запорізької міської ради для подальшого врегулювання конфлікту в рамках чинного законодавства.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області