Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стратегія подолання бідності

20 березня 2006 - 16:53

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко затвердив (розпорядження №103 від 16.03.2006 р.) заходи щодо реалізації в 2006 році Стратегії подолання бідності, окресленої відповідним Указом Президента України (№637 від 15.08.2001 р.) та розпорядженням Кабінету Міністрів України (№74-р від 08.02.2006 р.).

Стратегія подолання бідності перш за все спрямована на подальше підвищення рівня зайнятості населення, динамічне зростання доходів громадян, упорядкування системи пільг, посилення адресності соціальних виплат, а також створення умов для закріплення середнього класу. Так, зокрема, обласними заходами передбачено працевлаштувати за допомогою обласної служби зайнятості на вільні та новостворені робочі місця не менше як 40 тисяч безробітних та незайнятих осіб, а 15 тисяч таких осіб залучити до участі в оплачуваних громадських роботах. Очікується, що професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації пройде понад сім з половиною тисяч безробітних громадян, причому, за професіями, що користуються попитом на ринку праці. Організація навчання буде здійснюватися під конкретні робочі місця та на замовлення роботодавців. Планується протягом нинішнього року працевлаштувати дві тисячі молодих спеціалістів, які потребують соціального захисту і не здатні конкурувати на ринку праці.

Прискорення темпів росту заробітної плати у промисловості та підвищення рівня середньої заробітної плати в цілому по області мають бути не меншими за 25 відсотків (у відповідності до генеральної та регіональної угод). Крім того, цього року буде проводитися щоквартальний моніторинг показників рівня життя населення, інформаційно-аналітичні матеріали якого висвітлюватимуться у засобах масової інформації. Також громадськість буде постійно отримувати інформацію щодо ситуації на ринку праці.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону