Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення голови обласної державної адміністрації Євгена Червоненка до жителів Запорізької області

21 березня 2006 - 10:08

До кінця виборчої кампанії залишилося кілька днів. Нова влада і я, як її представник, дотрималися всіх своїх зобов'язань щодо забезпечення законності, прозорості та демократичності виборчого процесу. Увесь цей час я, як того і вимагає закон, утримувався від будь-яких оцінок діяльності політичних партій та блоків. Більш того, ініціював підписання меморандумів про співпрацю з політичними силами, громадськими і релігійними організаціями Запоріжжя. На жаль, цей процес проігнорував обласний осередок Партії Регіонів.

Аналіз останніх передвиборчих подій змушує констатувати – не всім політичним силам та підтримуючим їх фінансово-промисловим кланам вигідно, щоб нинішня виборча кампанія пройшла в рамках Конституції та законів України. Замах на відомого бізнесмена, другого номера у виборчому списку від НСНУ до Дніпропетровської обласної ради Геннадія Корбана; замовне вбивство запорізького підприємця Володимира Маляра може свідчити про спроби кримінального перерозподілу сфер впливу на користь інших регіонів.

Більше того, деякі реваншистські налаштовані політичні сили вже відкрито закликають своїх прихильників продемонструвати владі «силу кулака», а їх лідери під час мітингів використовують не лише образи на адресу суперників, а й нецензурну лайку.

Я маю інформацію про спроби тиску на органи місцевої влади та виборчі комісії, а також про наміри деяких кандидатів за великі гроші відмінити результати волевиявлення народу через суди.

Офіційно попереджую «гарячі голови», які планують блокування адміністративних споруд муніципальної та державної влади, та рекрутують для цього людей за відповідну плату: влада не буде мовчазним спостерігачем і використає всі законні засоби для підтримання правопорядку в області! Я вже розпорядився перевести правоохоронні органи області напередодні дня голосування на посилений режим готовності.

Запевняю, влада готова до любих викликів та спроможна захистити людей від будь-яких екстремістських спроб дестабілізувати ситуацію.

З надією на ваше розуміння та підтримку,

 

Голова Запорізької обласної
державної адміністрації
Євген Червоненко

 

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону