Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про готовність аграріїв області до весняно-польових робіт

21 березня 2006 - 13:20

Володимир Журавльов повідомив, що сільгоспвиробниками області поточною весною планується засіяти 1036,1 тис. га ( з урахуванням пересіву озимих культур). Що стосується того, як перезимували озимі культури, то з 303 тис. га в задовільному стані знаходиться 209,3 тис.га (69,1%). Пересівати необхідно 23,8 тис.га (7,8%).

За словами начальника управління на весняно-польових роботах буде задіяно 5,2 тис. тракторів, 5,5 тис. сіялок та 5,6 тис. одиниць ґрунтообробної техніки. Для повного забезпечення насіннєвим матеріалом господарств області необхідно 77,7 тис. тон, аграрії вже мають 75,9 тис.тон. 1,8 тис. тон, що бракує, буде закуплено з Державного резервного насіннєвого фонду та шляхом проведення міжгосподарського обміну.

Щоб успішно провести посівну кампанію, звісно, необхідно достатня кількість паливно-мастильних матеріалів. Сільськогосподарським підприємствам області на це потрібно 29,8 тис. тон (в тому числі 22,6 тис.тон дизпалива та 6,6 тис. тон бензину). Сьогодні ВАТ «Запоріжнафтопродукт» реалізує сільгоспвиробникам дизпаливо за ціною 3,20грн. за літр з районних нафтобаз. Крім того, за сприяння голови ОДА Євгена Червоненка, облдержадміністрацією укладено договір з ТОВ «Вік-Ойл» (м.Київ) щодо поставки аграріям області дизпалива за ціною 3,05 – 3,10 грн. за літр з терміналів комбінату «Звезда» (м.Запоріжжя) та «Стройдеталь»» (м.Бердянськ). Володимир Журавльов наголосив, що це найнижча ціна на дизпаливо в Україні і це, безперечно, стане вагомою допомогою сільським трудівникам.

Володимир Анатолійович також поінформував журналістів щодо політики підтримки сільгоспвиробника державою. Так, в 2006 році для фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу області на здешевлення довгострокових та короткострокових кредитів буде виділено 9,5 млн. грн.
Для дотування виробництва продукції рослинництва – 26,3 млн. грн. (дотування 1га посіву озимих у сумі 100 грн., ярових – 65 грн., ярових та озимих на зрошуваних землях – 53 грн.).
Передбачена фінансова підтримка сільгоспвиробників, які передають на забій переробним підприємствам м'ясну продукцію – дотації складуть 1,40 грн. за 1кг ваги великої рогатої худоби, 1,05 грн. за 1 кг. свинини, 0,45 грн. за 1 кг. курчат-бройлерів. Це лише декілька прикладів реалізації державних програм розвитку сільськогосподарської галузі.

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області