Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сергій Медвідь: «2005 рік можна назвати – проривом надходження доходів на всіх рівнях»

28 березня 2006 - 13:05

Про використання областю бюджетних коштів йшлося сьогодні на брифінгу в прес-центрі ОДА, який провів начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Медвідь.

«Сьогодні, - зазначив він, - ми можемо говорити, що основні цілі та завдання минулого року виконані. Облдержадміністрація разом з райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування провели значну конструктивну роботу із забезпечення реальними джерелами надходжень до бюджетів усіх рівнів».

Обсяг промислового виробництва в минулому році (в порівнянні з попереднім роком) збільшився на 3,7 відсотка, зокрема, у металургійному комплексі – на 4 відсотки, машинобудуванні – 7,5 відсотка, хімічній та нафтохімічній промисловості – на 7,8 відсотка, харчовій та легкій промисловості – на 10,3 та 16,8 відсотка, відповідно.

Зростання обсягів виробництва, наприклад, в машинобудуванні забезпечили такі підприємства, як ЗАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» (збільшено виробництво промислової продукції на 8,4 відсотка), ВАТ «Запорізький завод «Перетворювач» (відповідно, на 62,5 відсотка), ВАТ «Запоріжтрансформатор» (на 55,9 відсотка), ВАТ «Південдизельмаш» (у 3,5 рази), ВАТ «Мелітопольський верстатобудівний завод» (на 8,5 відсотка).

Зростання основних показників економічного розвитку області та зміни, внесені до чинного законодавства, позитивно позначилися на обсягах надходжень доходів до бюджетів усіх рівнів і, зокрема, у порівнянні з 2004 роком надходження доходів до бюджету збільшилися в 1,8 рази. «Отже, - підкреслив Сергій Медвідь, - 2005 рік можна назвати - проривом надходження доходів на всіх рівнях».

Також на брифінгу порушувалося й питання використання бюджетних коштів нинішнього року. Показники двох місяців, за словами Сергія Медвідя, мають позитивну тенденцію і надають впевненості говорити про подальшу стабілізацію, значне поліпшення фінансової ситуації в області.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств