Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Володимир Журавльов: «Весняно-польові роботи в області розпочато»

30 березня 2006 - 17:24

Виїзне засідання колегії головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулося в Кам'янка-Дніпровському районі. Його учасники ознайомилися з виробничою діяльністю Запорізького відділення АПК НАЕК «Енергоатом», досвід якого заслуговує на увагу.

«Парникове господарство було створене у 1988 році, - розповіла директор парникового комплексу АПК ЗАЕС Галина Коваль, - з того часу, здебільшого, ми вирощували екзотичні рослини: лимони, банани тощо. Два роки тому розпочали працювати «на гроші». Тепер один гектар парників зайнятий під томати, п'ять - огірки. Справа виявилася прибутковою. Нашу продукцію споживають, як жителі міста атомників та сусідніх районів, так й обласного центру. Певно, з часом будемо спроможні забезпечити нашою продукцією всю область, особливо взимку. Огірки сорту «Маша» вирощуємо на ґрунтовій технології, томати – безґрунтовій. Увесь процес в парниках комп'ютеризований, зокрема, що стосується підживлення, температурного режиму тощо». Крім парникового господарства, учасники виїзного засідання колегії побували також в тваринницьких комплексах, на м'ясо- та молокопереробних підприємствах.

На пленарному засіданні колегії, яке провів начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Журавльов, були підбиті підсумки роботи підприємств галузі за минулий рік, окреслені завдання на нинішній. Йшлося, зокрема, про підготовку сільгосппідприємств області до весняно-польових робіт та їхні цьогорічні особливості, про виконання програми «Зерно Запоріжжя – 2006».

Нинішня весна запізнюється практично на місяць. Прогноз весняної сівби, з урахуванням пересіву озимих, складає 1036,1 тис. га, в тому числі, ранніх зернових – 356 тис. га.

«Польові роботи, - сказав Володимир Журавльов, - розпочалися. Вчора, сьогодні – відсіяно 5 тисяч гектарів ранніх ярових на території Якимівського, Мелітопольського, Михайлівського і Веселівського районів. Так що, весняно-польові роботи в області розпочато».

На виїзному засіданні колегії також порушувались і деякі інші актуальні питання. Зокрема, аграрії вважають, що треба вишукати можливість виділити з держбюджету кошти на відшкодування збитків від загибелі озимих (не менше 30 млн. грн.). Крім того, треба відпрацювати з комерційними банками питання про відстрочку повернення кредитів та процентів з них, як мінімум на один рік. Немаловажне також й питання про надання довгострокових позичок на придбання насіння ярих культур, яке треба вирішити з Укрдержрезервнасінфондом України.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі