Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Наразі головне завдання – стабілізація місцевих бюджетів та скорочення видатків

2 квітня 2014 - 15:02

Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов провів нараду щодо забезпечення життєдіяльності регіону, в якій взяли участь керівники територій області.

Як повідомив перший заступник голови ОДА (стажування) Григорій Самардак, наразі головне завдання – стабілізувати місцеві бюджети.

- Наразі ситуація з бюджетом досить складна, тож украй важливо розробити та затвердити шляхи максимальної оптимізації бюджетних видатків. Також треба активізувати роботу з легалізації зайнятості населення, вивчити ситуацію з надходженнями до бюджету на місцях. Окрему увагу слід приділити енергозбереженню, нині це має бути одним з головних пріоритетів, - наголосив Григорій Самардак.

За словами заступника голови облдержадміністрації Петра Гончарука, розрахунки за газ з урахуванням субсидій повинні складати 100%. Також він наголосив, що органи місцевої влади повинні слідкувати за температурним режимом, щоб визначатися з відключенням опалення, адже на кожній території це вирішується окремо.

- Необхідно переглянути тарифи на житлово-комунальні послуги, але підвищувати їх без обговорення  з громадськістю не можна. Наразі ми фіксуємо значне зниження рівня оплати за спожиті послуги,  вони знаходяться на рівні 84,7%, і цей показник треба підвищувати, - зазначив Петро Гончарук.

Заступник голови ОДА (стажування) Олег Ніколенко поінформував присутніх про проведення посівної кампанії та забезпечення фінансовими ресурсами агрогосподарств. Також  попросив керівників територій подякувати фермерам, які за власної ініціативи надають допомогу військовим, забезпечуючи їх продуктами харчування.

Керівник апарату облдержадміністрації (стажування) Зінаїда Бойко повідомила про підготовку області до позачергових виборів Президента України, реєстрацію виборців, підготовку виборчих комісій та виборчих дільниць.

- Нагадую, що працівникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, правоохоронцям, суддям та іншим посадовим особам заборонено брати участь у політичній агітації в робочий час. Крім того, заборонено використовувати адміністративні будівлі для проведення партійних та агітаційних заходів, - наголосила Зінаїда Бойко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?