Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов висловив підтримку запорізьким кранобудівникам

9 квітня 2014 - 16:36

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов відвідав з робочою поїздкою ПАТ «Запоріжкран». Запорізьке підприємство, основним акціонером якого з 2005 року є фінська компанія Konecranes, є лідером з виробництва кранів та кранового обладнання в Східній Європі та  країнах СНД.

За словами генерального директора ПАТ «Запоріжкран» Сергія Плясова, сьогодні робиться все можливе для збереження іноземних клієнтів, які через нестабільну політичну ситуацію в Україні побоюються робити замовлення. Та завдяки сучасним засобам комунікацій представники «Запоріжкрану» наочно демонструють, що в Запоріжжі та в регіоні загалом суспільно-політична ситуація залишається стабільною.

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов запевнив, що обласна влада робить і робитиме все можливе для збереження злагоди в суспільстві та створення сприятливих умов для розвитку промислового виробництва. Більше того,  Валерій Баранов запевнив кранобудівників, що має на меті відгородити бізнес від надмірної «батьківської» турботи посадовців, які своїми контролюючими та перевіряючими діями заважають розвивати власну справу багатьом запоріжцям.

- Ми ламаємо існуючі схеми поборів і «відкотів». Сьогодні вже завершується процес заміни керівників усіх державних органів у Запорізькій області. Можете розраховувати на мою підтримку й допомогу, - сказав голова області.

Під час спілкування віце-президент групи Konecranes з розвитку бізнесу Антті Ванхатало запросив голову  облдержадміністрації Валерія Баранова до Фінляндії провести презентацію Запорізького краю перед фінськими бізнесменами. Очільника регіону дуже зацікавила ця пропозиція, як і ідея  відродження партнерських стосунків з фінським містом-побратимом Лахті.

Крім того, топ-менеджери ПАТ «Запоріжкран» висловили сподівання на підтримку голови облдержадміністрації в питаннях відновлення автоматичного повернення податку на додану вартість, бо це підприємство експортує до 90% своєї продукції. При цьому виробники кранів запевнили, що ці кошти  витрачатимуть винятково на розвиток.

Більшу частину свої робочої поїздки на ПАТ «Запоріжкран» Валерій Баранов присвятив огляду цеху металоконструкцій, цеху готової продукції та інших підрозділів підприємства. До речі, в 2013 році трудовий колектив «Запоріжкрану», який складається із 361 працівника, показав рекордний за всі роки існування підприємства показник  обсягу реалізації продукції – 224 млн. грн..     

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області