Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Наше завдання – створити умови для максимального спрощення роботи інвесторів»

17 квітня 2014 - 16:57

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов зустрівся з представниками компанії «ДТЕК» та обговорив з ними перспективи подальшої роботи  в області, а також наявні проблеми.

Як повідомили представники компанії, найближчим часом завершиться будівництво І черги Ботієвської вітроелектростанції потужністю 200 МВт. Вона стане однією з найпотужніших у Європі. Інвестиції в об’єкт склали близько 340 млн. євро.

Також у планах інвесторів – побудувати вітроелектростанції в Приморському та Бердянському районах. У першому випадку потужність станції становитиме також 200 МВт, у другому – 150 МВт. При цьому, дуже багато залежатиме від політичної ситуації в Україні та, зокрема, в Запорізькій області.

Також інвестори порушили  проблеми, які в них виникають. Перша – це необхідність вирішення земельного питання для будівництва вітроелектростанції в Бердянському районі, друга –  «заморожування» коштів, передбачених на розвиток інфраструктури району, в органах казначейства.

Нагадаємо, «ДТЕК» є соціально активною компанією: на розвиток інфраструктури Приазовського району виділено понад 3 млн. грн., Бердянського – 420 тис. грн., Приморського – 400 тис. грн.

Валерій Баранов наголосив, що компанія «ДТЕК» - це один з головних інвесторів Запорізького краю.

- Ми забезпечимо для компанії «ДТЕК» так званий «зелений коридор» для роботи в нашому регіоні та сприятимемо максимальному спрощенню діяльності інвестора. Для цього забезпечимо прозорість роботи влади, зробимо все для викорінення корупції на всіх рівнях, а також надаватимемо всю необхідну допомогу. Компанії, які забезпечують наш край інвестиціями, створюють робочі місця, сплачують податки повинні відчувати, що їм комфортно тут працювати, - зазначив Валерій Баранов.

Посадовець також додав, що обласна влада сприятиме вирішенню проблем, порушених представниками компанії.

За словами директора Wind Power Германа Айнбиндера, компанія готова й надалі будувати вітроелектростанції на території Запорізької області. Але для цього бажано мати гарантії політичної стабільності, адже це – основна умова  залучення коштів іноземних інвесторів. Крім того, Герман Айнбиндер розповів про спорудження низки соціальних об’єктів в Приазовському районі і запросив Валерія Баранова відвідати їх вже в кінці квітня.  

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат