Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада гарантує інвесторам поліпшення регуляторного середовища в регіоні

24 квітня 2014 - 17:12

За ініціативи голови облдержадміністрації Валерія Баранова відбулось засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів, під час якої керівник регіону запропонував представникам бізнесу налагодження тісного контакту та оперативне вирішення проблем, що виникають у інвесторів в ході реалізації проектів.

- Сьогодні, крім миру, запоріжцям украй необхідний поштовх для розвитку економіки. А його можуть стимулювати тільки капіталовкладення та створення нових робочих місць. Тому обласна влада гарантує інвесторам всебічну підтримку і допомогу. Станом на 1 квітня обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку Запорізької області складає $1,125 млрд. Сума чимала, але ми не збираємось зупинятись на цьому показникові, - сказав Валерій Баранов і висловив переконання, що спрощення багатьох технічних процедур, на якому наполягає обласна влада, притягатиме вітчизняних та іноземних інвесторів.

Про стримуючі фактори для суттєвих капіталовкладень у розвиток виробництва відверто розповів генеральний директор ВАТ «МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма. Навівши приклад з будівництвом конверторного цеху на території найпотужнішого металургійного підприємства регіону, вартість якого перевищує $1 млрд., Ростислав Шурма підкреслив: «Без залучення ресурсів міжнародних фінансових організацій та іноземних банків реалізація такого проекту національного масштабу навряд чи можлива. Сьогодні вже підготовлені контракти на поставки обладнання. Але розпочати повномасштабну реалізацію цього проекту ми зможемо лише тоді, коли стабілізується політична ситуація в країні, коли міжнародні інвестори та кредитори повірять в те, що в Україну можна інвестувати без ризику для капіталу».

Тому гендиректор «Запоріжсталі» Ростислав Шурма просив керівника регіону Валерія Баранова, наскільки це можливо, сприяти якнайшвидшій стабілізації ситуації в країні. Він також висловив сподівання, що інвестиційний форум, проведення якого ініціює голова облдержадміністрації Валерій Баранов, допоможе презентувати можливості Запорізького регіону і комбінату «Запоріжсталь» зокрема.  

Підтримав колегу й генеральний директор ПАТ «Запоріжкран» Сергій Плясов: «Словосполучення «Україна – війна» на ВВС та інших інформаційних ресурсах автоматично призводить до скасування замовлень з боку іноземних компаній. Тому ми, представники промислового сектору, вимагаємо стабілізації політичної ситуації в країні».

Під час заходу голова облдержадміністрації Валерій Баранов запросив до обміну думок інвесторів, представників митної служби, територіальних органів Міндоходів в Запорізькій області, Держземагентства в регіоні та інших структур, від яких залежить успішна реалізація інвестиційних проектів.

- Ми готові відпрацювати чіткі правила взаємодії і забезпечити вам, інвесторам, мінімум спілкування з чиновниками, - запевнив Валерій Баранов.

Під час засідання Ради інвесторів сторони обговорили питання проведення інвестиційного форуму, який обласна влада планує на найближчий час.

Голова обласної держадміністрації Валерій Баранов та віце-президент Європейської Економічної Палати Торгівлі, Комерції та Промисловості в Україні Михайло Халмурадов підписали Меморандум про співробітництво. Ним сторони об’єднують можливості та зусилля з метою реалізації експортного потенціалу Запорізького регіону, виходу підприємств області на нові міжнародні ринки. Одним з напрямків співробітництва є розвиток туристичної сфери регіону, зокрема досягнення рівня Європейських стандартів якості підприємствами області в туристичній та суміжних галузях.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?