Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Через підвищення цін та тарифів на комунальні послуги соціальний захист запорізьких сімей буде посилено

21 травня 2014 - 16:07

Через підвищення цін та тарифів на комунальні послуги соціальний захист запорізьких сімей буде посилено

З 1 липня набуває чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги», якою затверджено Порядок призначення і надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів.

Про це повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Рябак.

- Право на отримання компенсації матимуть сім’ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величину прожиткового мінімуму для сім’ї, який визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення. До складу сім’ї включаються особи, які зареєстровані в житловому приміщенні, - повідомила посадовець.

За словами Галини Рябак, прожитковий мінімум сім’ї визначатиметься окремо для кожної сім’ї залежно від її складу.

Встановлено прожиткові мінімуми з 1 січня 2014 року: для дітей віком до шести років - 1032 грн., для дітей віком від шести до 18 років - 1286 грн., для працездатних осіб - 1218 грн., для осіб, які втратили працездатність - 949 гривень.

Розрахунок сукупного доходу сім’ї для призначення компенсації проводиться відповідно до методики обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, затвердженої наказом Мінпраці, Мінекономіки, Мінфіну, Держстату, Держкоммолодьспорту.

При призначенні компенсації не враховується майновий стан сім’ї, як це здійснюється при призначенні житлової субсидії, зокрема: наявність у володінні (користуванні) більш ніж одного житлового приміщення, більше двох транспортних засобів, здача в найм або оренду житлового приміщення, наявність додаткових незадекларованих джерел для існування, а також купівля майна, товарів, оплата послуг на суму понад 10 прожиткових мінімумів.

При розрахунку компенсації застосовується норма володіння чи користування загальною площею житла та норми споживання комунальних послуг, з урахуванням яких призначається субсидія. Призначення компенсації на загальну/збільшену понад норму площу житла не передбачено.

Компенсація призначається, виходячи з середніх обсягів споживання послуг за попередній період і не перераховується відповідно до фактично спожитих обсягів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку