Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Для створення сприятливого бізнес-середовища необхідно об’єднати зусилля влади та бізнесу»

6 червня 2014 - 09:53

В обласній державній адміністрації відбувся  регіональний бізнес-форум, який провів голова ОДА Валерій Баранов. Вітаючи учасників, очільник регіону наголосив, що цей захід відбудеться без звітів керівників органів влади та служб області, адже головні спікери форуму - представники бізнесу, і саме вони мають говорити про існуючи проблеми.

- Наше головне завдання – відновити довіру бізнесу до влади, тому я хочу, щоб наш форум пройшов у наступному форматі: представники бізнесу озвучать проблеми, які заважають  нормально працювати та ускладнюють роботу, а ми розберемося в цих питаннях та будемо впливати на ситуацію. Наразі в нас є низка напрацювань та пропозицій щодо внесення  змін до законодавства, які дозволять спростити ведення бізнесу, але ми хочемо максимально долучити до цієї роботи його суб’єктів. За підсумками форуму   підготуємо перелік проблемних питань для вирішення, а через певний час знову всі зберемося та перевіримо, як вони вирішуються. Ми маємо налагодити системну роботу для об’єднання зусиль влади та бізнесу з метою створення сприятливого бізнес-середовища, - зазначив Валерій Баранов.

Загалом на форумі виступили більше 20-ти представників бізнесу, які порушували проблеми у взаємовідносинах з контролюючими та правоохоронними органами, наводили конкретні приклади. Зокрема, стосовно прокурорських перевірок та незаконного вилучення товарних цінностей, проведення обшуків та кримінальних проваджень у прокуратурі, існування стихійної торгівлі, неофіційного та не задокументованого збирання коштів з перевізників, незаконних перевірок з ПВД тощо. Розглядалися також складна ситуація з реєстрацією земельних ділянок у Михайлівському районі, порушення процедур конкурсів на оренду приміщень комунальної власності у м.Запоріжжя та області тощо.

За підсумками форуму прийнято проект резолюції, в основу якого покладено налагодження постійного діалогу і зворотного зв’язку між владою і бізнесом.

Так, обласна влада зобов’язується проводити системну роботу щодо об’єднання зусиль влади та бізнесу з метою створення сприятливого бізнес-середовища та сталого розвитку малого та середнього підприємництва в області. Також органи влади будуть упроваджувати дієві ініціативи підприємництва,  спрямовані на подальший соціально-економічний розвиток області, регулярно проводити бізнес-форуми з метою підтримки партнерства між владою та бізнесом, а також надавати конкретні пропозиції до центральних органів влади щодо внесення змін до чинного законодавства України стосовно розвитку підприємницького середовища.

Контролюючі органи не допускатимуть тиску та вчинення неправомірних дій відносно суб’єктів господарської діяльності області всіх форм власності, забезпечуватимуть прозорість та відкритість своєї діяльності та проводитимуть роз’яснювальну роботу серед платників податків з питань застосування законів України.

Представники бізнесу активно використовуватимуть громадські дорадчі структури при органах виконавчої влади та місцевого самоврядування (громадські ради, ради підприємців тощо) для відстоювання прав і законних інтересів суб’єктів малого і середнього підприємництва. Також вони спільно плануватимуть та координуватимуть заходи із запобігання та протидії корупції. При виявлені корупційно небезпечних сфер і процедур – звертатися до прокуратури Запорізької області та органів влади для відповідного реагування. Крім того, ними надатимуться конкретні пропозиції щодо внесення змін та доповнень до нормативно-правових актів, які потребують негайного прийняття.

Також учасники обласного бізнес-форуму запросили всі зацікавлені сторони до постійного публічного діалогу та ефективної співпраці задля розвитку малого і середнього підприємництва в Україні.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн