Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Люди з особливими потребами також мають право на комфортне життя»

12 червня 2014 - 14:07

Перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак  провів засідання обласного комітету доступності інвалідів та інших мобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Відкриваючи засідання, Григорій Самардак запевнив, що робота, розпочата ще в 2007 році, триватиме, і керівництво обласної адміністрації докладе максимум зусиль для поліпшення соціальних показників Запорізької області.

- Ми повинні працювати так, щоб забезпечити комфортне життя людей з обмеженими можливостями. Ми зобов'язані надавати всю можливу допомогу у важких ситуаціях. Справжня підтримка вимірюється людяним теплим ставленням і розумінням проблем. Максимально адаптувати для людей з особливими потребами навколишнє середовище - це завдання найближчої перспективи та першочергове завдання органів державної влади. Кінцева мета наших зусиль - зробити так, щоб обмежень було менше, а можливостей - якомога більше, - зазначив посадовець.

У ході засідання члени комітету розглянули питання встановлення пандусів на зупинці громадського транспорту «Анголенко» (рух у напрямку з центру міста), на привокзальній площі залізнично-дорожнього вокзалу «Запоріжжя I» (з проїзної частини на пішохідну зону перед вокзалом), Чималу увагу приділили облаштуванню міських пляжів, де також, за словами представників громадської організації інвалідів, не вистачає пандусів та облаштованих спусків до води.

Начальник відділу технічного нагляду Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Ірина Романько поінформувала присутніх про роботу щодо будівництва пандусів біля будинків культури області та Запорізького державного цирку. За її словами, з початку року кількість під’їзних шляхів не збільшувалася. Із 16 обласних установ 12 потрібно облаштувати пандусами.

Як повідомив начальник Управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Билим, облдержадміністрацією проведено роботу з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування щодо можливості виділення коштів на розробку детальних планів облаштування об’єктів житлового, громадського та іншого призначення та забезпечення безперешкодного доступу до них людей з особливими потребами.

На сьогодні кожною райдержадміністрацією та виконкомами міських рад міст обласного значення складено перелік об'єктів громадського призначення, що підлягають першочерговому оснащенню спеціальними засобами. Так, 88 об'єктів потрібно облаштувати пандусами, 36 - поручнями, 21 - кнопками виклику.

За підсумками проведеного аналізу на території області інваліди та інші маломобільні групи людей мають безперешкодний доступ до 67,7 % усіх об’єктів громадського та цивільного призначення.

Окремо посадовець зупинився на питанні розміщення соціальної реклами щодо безкоштовного перевезення у громадському транспорті людей з інвалідністю та шанобливого ставлення до них.

Про роботу щодо вирішення проблем інвалідів, їхнього безперешкодного доступу до об'єктів інфраструктури, встановлення звукових світлофорів та зменшення холодильних установок на зупинках громадського транспорту поінформували присутніх представники міської влади Бердянська.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі