Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заборгованість по заробітній платі. Ініціативи облдержадміністрації щодо її зменшення

11 травня 2006 - 17:37

В облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати під головуванням першого заступника голови ОДА Олександра Сіна.

Темою сьогоднішнього засідання став аналіз виконання Постанови КМУ від 20.01.2006 №42 «Про затвердження Основних напрямів урядової політики в економічній та соціальній сфері на 2006 рік», якою, зокрема, передбачається погашення заборгованості на економічно активних підприємствах та зменшення на 30% боргів працівникам підприємств, до яких застосовується процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Станом на 1 квітня поточного року заборгованість підприємств по заробітній платі склала 34,4 млн. грн., з них на економічно активні підприємства припадає 34,1% (11,7 млн.грн.), підприємства-банкрути – 56,7% (19,5 млн.грн.), економічно неактивні підприємства – 9,2% (3,2 млн.грн.). На жаль, показник питомої ваги боргів підприємств-банкрутів в загальній сумі заборгованості є найвищим серед регіонів України. Заслухавши доповідь начальника Запорізького обласного відділу з питань банкрутства Антоніни Баранової, Олександр Сін та члени комісії зробили висновок, що подібна ситуація виникла від неефективного управління підприємствами-банкрутами з боку арбітражних керуючих, які в свою чергу підпорядковуються комітетові кредиторів, та непрозорості призначень арбітражних керуючих.

Щоб навести лад у роботі арбітражних керуючих підприємствами-банкрутами, які діють на території області, Олександр Сін запропонував членам комісії затвердити розпорядженням голови облдержадміністрації склад міжвідомчої комісії. Вона буде щоквартально заслуховувати комітети кредиторів на предмет виконання графіку арбітражними керуючими санації підприємств. Подібні заходи дозволять підвищити ефективність роботи арбітражних керуючих та зменшити заборгованість підприємств- банкрутів.

Члени комісії заслухали також арбітражних керуючих 14 підприємств щодо проведених ними процедур санації чи банкрутства.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна