Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Території області повинні навчитися самостійно розробляти інвестиційні проекти»

27 червня 2014 - 13:20

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук взяв участь у семінарі-тренінгу «Фінансові аспекти діяльності на прикладі впровадження  проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ», який відбувся в Запорізькому національному університеті.

Основна мета семінару – дати слухачам (керівникам та членам громад, їх партнерам) знання з основних моментів планування та організації діяльності ОГ на прикладі діючих проектів, навчити представників від громад залученню коштів для самостійного втілення ініціатив, спрямованих на розвиток території, роз’яснити особливості ведення бухгалтерської та податкової звітності неприбуткових організацій.

Петро Гончарук привітав учасників семінару-тренінгу від імені голови облдержадміністрації Валерія Баранова та наголосив, що цей захід є вкрай важливим, особливо напередодні конституційної реформи.

- Деякі території області вже вміють розробляти проекти, які можуть зацікавити інвесторів, мають у цьому певний досвід, іншим треба працювати над цим набагато більше. Територіям, які не займаються цим напрямком, і так буде залишатися в подальшому, буде запропоновано прийняти кадрові рішення для поліпшення ситуації. Ми всі маємо враховувати зміни, які очікуються в Україні, до яких призведе конституційна реформа. Території більше не отримуватимуть кошти на конкретні проекти, їм необхідно буде самим визначати, на що витрачати ресурси, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець наголосив, що представники територій мають навчитися розробляти комерційно вигідні проекти, які можуть зацікавити інвестора та принести прибуток. Також він нагадав, що з 1 січня 2015 року, відповідно до змін до Конституції вже не буде облдержадміністрації та райдержадміністрацій, тож допомагати територіям буде нікому, треба вчитися зараз.

Під час семінару-тренінгу, який триває протягом цілого дня, учасники розглянуть питання  використання можливостей ресурсного центру ГУРТ для розвитку сільських територій, обговорять шляхи та джерела  залучення грантових коштів та інвестицій тощо. Також учасникам заходу запропоновано курс про розробку якісних інвестиційних проектів як передумови залучення іноземних коштів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць