Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Міцна та ефективна влада губернатора в регіоні за підтримки Президента триватиме до 2008 року включно»

19 травня 2006 - 09:08

- Закляті друзі вже проводжають мене у Київ, - посміхнувся голова ОДА Євген Червоненко, відкриваючи зустріч з журналістами в облдержадміністрації. - Але тих, хто вже приготував білу хусточку, щоб помахати нею мені в слід, втішу, що я не збираюсь залишати свою посаду. Будьте певними, міцна та ефективна влада губернатора в регіоні за підтримки Президента триватиме, як мінімум, до 2008 року включно.

На прес-конференції губернатор Євген Червоненко звітував про хід реалізації його ініціатив щодо соціально-економічного розвитку регіону, оприлюднених на зустрічі із журналістами місцевих ЗМІ, присвяченій 100 дням його перебування на цій посаді (див. доданий файл).

Зокрема йшлося про оснащення медичним обладнанням лікувальних закладів області (10 000 тонометрів та 225 портативних електрокардіографів) та повну комп'ютеризацію шкіл регіону (51 комп'ютерний клас та 475 мультимедійних комплексів) за кошти, залучені головою ОДА в тому числі із власного сімейного бюджету та благодійних внесків підприємців краю.

Аналізуючи стан справ у сфері сільського господарства, Євген Червоненко нагадав, що регіональна виконавча влада у період весняно-польових робіт забезпечила умови максимального сприяння сільгоспвиробникам, в першу чергу, щодо придбання дизельного палива за ціною, значно нижчою, ніж на той час була середня по країні. За сприяння облдержадміністрації господарства області придбали сучасну високопродуктивну техніку на суму понад 2, 630 млн. грн. і одержали 30% компенсацію витрат за рахунок коштів Мінагрополітики. Вперше сільгоспвиробники отримали державну компенсацію за втрачені посіви озимих культур в сумі 26,5 млн.грн. в повному обсязі.

Щодо реалізації проекту екологічного моніторингу, губернатор повідомив про початок комплексного обстеження джерел забруднення з метою підготовки до проектувальних робіт. Завдяки наполегливості представників регіональної виконавчої влади Міністерство охорони навколишнього середовища вже виділило 250тис. грн. на проведення проектувальних робіт. Планується додатково виділити 300 тис. грн. із обласного бюджету та екологічного фонду. Досягнута принципова домовленість з Мінприроди про виділення необхідних коштів після завершення проектування.

Позитивні результати відмітив голова ОДА і у вирішенні нагальних проблем енергомістких підприємств регіону та підприємств теплоенергетики. Зокрема, з 1 червня набирає силу постанова Кабміну про встановлення «нульового» класу споживання електроенергії з відповідною її тарифікацією для підприємств. А першому віце-прем'єр-міністру України С.Т.Сташевському дано доручення вивчити можливість надання державної компенсації підприємствам тепломереж регіону. Губернатор також інформував журналістів про втішні результати переговорів, які він вів у столиці з керівництвом «Нафтогазу», в результаті чого ціну на блакитне паливо для тепломереж нашого регіону вдалося стабілізувати на весь період до 1 жовтня 2006 року. Завдяки цьому вже найближчими днями жителі Запоріжжі знову матимуть гарячу воду в своїх оселях.

Особливу увагу губернатор приділив аналізу ситуації у балці Середній. Він повідомив, що до Мінприроди вже подані пропозиції щодо ініціювання перед Кабміном питання про визнання цього полігону відходів техногенним родовищем і передачу його у державну власність.

Інформуючи про присвоєння Запорізькій області статусу «Демонстраційної зони високої енергетичної ефективності», Євген Червоненко пояснив: розгляд цієї пропозиції призупинений через те, що Верховна Рада нового скликання, яка має прийняти ряд законодавчих актів з цього питання, ще не приступила до роботи. Разом з тим, наголосив губернатор, тема ефективного енергозбереження набуває розвитку особливо за умов різкого підвищення ціни на природний газ. Тому зараз інтенсивно досліджується питання щодо подальшої газифікації області та використання альтернативних джерел палива, залучення інвестиційних коштів на їх розробку.

Ці теми, а також проблеми інтенсифікації сільського господарства та розробки ефективних екологічних технологій обговорював Євген Червоненко з представниками міжнародних інвестиційних організацій під час свого нещодавнього візиту до США. За словами губернатора, авторитетні міжнародні фінансові об'єднання виражають готовність інвестувати кошти в економіку нашого регіону, зокрема в розвиток підприємств теплоенергетики.

Думку губернатора підхопив присутній на прес-конференції перший заступник голови ОДА Олександр Сін. Він в рамках впровадження спільного українсько-канадського проекту з розвитку місцевого самоврядування нещодавно відвідав Канаду, де, зокрема, ознайомився з якісно новими технологіями енергозабезпечення і опалення житла, побував на підприємствах компаній, що виробляють новітнє теплоенергетичне обладнання, яке працює на біологічному паливі ( гранульованих рослинних відходах), а також заручився підтримкою канадських інвестиційних фондів, готових фінансувати проект у разі впровадження цих технологій на території області.

Наприкінці зустрічі Євген Червоненко дав вичерпні відповіді на всі запитання журналістів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

(.doc, 29Kb)

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?