Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У кадровому питанні керівництва Головного управління Держземагентства в області знайдено компроміс

22 липня 2014 - 15:45

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак провів засідання кадрової комісії щодо погодження на посаду начальника Головного управління Держземагентства в Запорізькій області кандидатури Олександра Єфграфова. У засіданні взяли участь заступник голови ОДА Петро Гончарук, заступник голови – керівник апарату ОДА Олег Ніколенко, керіюча справами міськвиконкому Зінаїда Бойко, численні представники громадськості та преси.

- Питання проблематичне та добре нам відоме. Ми проводили кілька громадських слухань щодо кандидатури керівника Головного управління Держземагентства в області. У результаті погодили кандидатуру Людмили Спіциної. Однак пройшло три місяці, а Держземагентство України так і не затвердило її на посаду. Натомість нам пропонували вже п’ять претендентів, жоден з яких не є жителем Запорізького краю. Нарешті до списку кандидатів потрапив і наш земляк – Олександр Євгенович Єфграфов. Якщо раніше ми навіть не висували кандидатури на обговорення, цього разу вирішили зібрати засідання комісії та разом з вами послухати його бачення, як вирішити накопичені в цьому секторі проблеми, - зазначив, відкриваючи засідання, Григорій Самардак.

Олександр Єфграфов поінформував про свій досвід роботи та окреслив пріоритетні напрямки, якими займатиметься в першу чергу в разі призначення на посаду. Зокрема, він виділив роботу з громадськістю, сільрадами та райдержадміністраціями, вирішення кадрових питань на місцях, а також шляхи розв’язання накопичених проблем. Олександр Єфграфов запевнив, що працюватиме прозоро та систематично звітуватиме перед громадськістю про проведену роботу. Також він повідомив, що планує взяти радником екс-начальника управління земельних ресурсів Дмитра Бабміндру, який має авторитет в області та величезний досвід у земельних питаннях.

На засіданні були присутні 14 із 16 членів, кожен з них мав можливість висловити своє ставлення до запропонованої кандидатури, а також поставити запитання.

Враховуючи гостроту теми, до Олександра Єфграфова була купа запитань. Однак, головне, що цікавило членів комісії – строки, в які він готовий викрити корупційні схеми, які нині працюють у цій системі, коли зможе запропонувати та відтворити прозору та зрозумілу схему роботи підрозділу. Серед актуальних проблем – кадрові ротації, які на місцях мають відбуватися за погодженням громадськістю, законодавчі ініціативи, які дозволять відновити нормальну роботу, земельне рейдерство тощо.

Відповідаючи на запитання, Олександр Єфграфов продемонстрував володіння темою та запевнив, що вже протягом місяця – півтора зможе запропонувати оптимальну схему роботи управління. Обіцяв створити єдину команду, яка разом працюватиме на результат.

Разом з тим, члени комісії не готові були відмовитись від кандидатури, за яку свого часу проголосували більшістю під час громадських слухань – Людмили Спіциної. Її характеризували як сумлінного працівника, фахового спеціаліста та досвідченого керівника. У той же час, і члени кадрової комісії, і представники обласної виконавчої влади погодились з тим, що кожен день зволікання з погодженням та призначенням начальника Головного управління поглиблює кризу в земельних відносинах та негативно відображається на наповненні бюджету. Тому в ході засідання було знайдено компромісне рішення – погодити кандидатуру Олександра Єфграфова за умови, що керівництво Держземагентства України погодить на посаду його першого заступника кандидатуру Людмили Спіциної (за її згодою). За таку пропозицію проголосувала більшість з присутніх. Тож Григорій Самардак дав три дні представникам громадських організацій на обговорення кандидатури Олександра Єфграфова в своїх організаціях. У тому разі, якщо до 25 липня не буде висунуто серйозних претензій, документи на погодження цієї кандидатури, а також кандидатури його першого заступника буде направлено до Києва.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн