Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжцям продемонструють «іншу Росію»

23 липня 2014 - 11:35

Запоріжцям продемонструють «іншу Росію»

За ініціативи Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації в бібліотеках та музеях області розпочато проведення циклу культурно-мистецьких заходів «Інша Росія».

Як повідомив директор Департаменту Владислав Мороко, заходи проходитимуть у форматі дискусій, під час яких буде продемонстровано історію дисидентського, революційного, антиімперського руху в Росії.

- Перш за все, ми хочемо показати, що Путін - це не є весь російський народ. Так, історія цієї країни має величезну традицію тоталітаризму та водночас – не меншу традицію дисидентства. Ми продемонструємо, що російські митці завжди були попереду і не сприймали тиранів. В умовах військових дій  ми не хочемо записувати до ворогів усіх росіян. Серед них на сьогодні також є  багато потужних особистостей, які є взірцем для громадян як Росії, так і України. В історії нашої держави є багато росіян, які зробили вагомий внесок у розвиток нашої культури та історії. Ми розмежуємо мистецькі здобутки України та Росії та покажемо, що з її тиранією завжди боролися. Хочемо, щоб усі зрозуміли, хто ворог, а хто справжній друг, - зазначив посадовець.

Більша частина заходів проводитиметься в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.М. Горького з серпня по листопад включно.  Протягом цього періоду відбудеться виставка російської художньої літератури XVIII-XIX ст. «Від свободи думки до свободи слова», експозиція «Крамольна» художня література в СРСР». Усі бажаючі також зможуть ознайомитися з російською поезією «срібного століття», стати учасниками музичної зустрічі «Російський рок підтримує Україну». Крім того, тематичні заходи відбудуться в обласному художньому музеї.

- Ми в жодному разі не нав’язуємо виключно свою точку зору. До роздумів про іншу Росію запрошуємо всіх бажаючих, - зазначив Владислав Мороко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн