Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі артисти підтримали військовослужбовців польовим концертом

28 липня 2014 - 16:01

За ініціативи голови облдержадміністрації Валерія Баранова Департамент культури, туризму, національностей та релігій ОДА організував польовий концерт для військовослужбовців окремої механізованої бригади, які несуть службу на південному сході області.

З культурною програмою до бійців приїхали провідні артисти Запорізької обласної філармонії. Як повідомив директор Департаменту Владислав Мороко, їх слухачами стали кількасот військовослужбовців.

 - Пісня, музика та слово – це те, що додає мужності та бойового духу, вселяє в людські серця віру, наповнює їх надією. Серед глядачів були саме ті воїни, які стоять зараз на передових рубежах, захищаючи Батьківщину, відстоюючи інтереси держави та безпеку громадян України, - танкісти, артилеристи, снайпери. Такий концерт ми провели вперше, і зустріли нас з величезною радістю. Це й не дивно, адже такі заходи не менш важливі, ніж сама військова підготовка, бо від морального настрою бійця залежить результат бойових дій. Хлопці допомагали нам з облаштуванням сцени, підігнали військову вантажівку, зробили на ній спеціальний майданчик для виступів, оформили національними прапорами. Від виступів отримали задоволення всі, про це свідчать щирі оплески. Загалом відчувалося, що, напевно, нам усе ж таки вдалося трішечки відволікти хлопців від буденності, додати їм сил та наснаги, - зазначив посадовець.

Перед військовослужбовцями з класичними, інструментальними та естрадними композиціями виступили народна артистка України Любов Малицька, солісти Микола Квєтков, Юлія Якса, Ярослав Ніколаєв. Учасники концерту висловили щиру вдячність бійцям за героїзм, мужність та витримку, проявлену в тяжкі години сьогодення.

Як запевняють у Департаменті культури, туризму, національностей та релігій ОДА, такі концерти планують зробити традиційними, вже складають графік наступних поїздок.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону