Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Децентралізація влади має розпочатися з децентралізації кадрів – Валерій Баранов

28 липня 2014 - 17:01

В обласній державній адміністрації відбулося спільне засідання обласної Асоціації фермерів і приватних землевласників та обласної організації Аграрного союзу України. У заході взяли участь голова ОДА Валерій Баранов та його  заступник з питань АПК Олег Ніколенко. Крім того, на засідання запрошений голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Донецької області Сергій Діміджієв.

Серед актуальних питань, які були розглянуті учасниками, - децентралізація влади на словах і на ділі.

Голова Асоціації фермерів та приватних землевласників у регіоні Анатолій Довгань констатував, що заявлена Президентом України децентралізація влади на практиці не відбувається. Зокрема, він зупинився на наболілих для аграріїв питаннях призначення керівників обласних структур - Головного управління Держземагентства в області, Головного управління Міндоходів та реєстраційної служби.

- Ми неодноразово звертались з пропозиціями  призначити на посаду керівників професіоналів, людей, яких ми знаємо, але нас не чує ні Міністр аграрної політики та продовольства України, ні керівники центральних органів цих стратегічних для нас структур, - зазначив Анатолій Довгань.

У той же час він відзначив, що до керівництва області у запорізьких аграріїв зауважень немає, адже голова облдержадміністрації також не може вплинути на цей процес.

Керівника обласної Асоціації фермерів та приватних землевласників підтримав і голова Аграрного союзу Запорізької області Анатолій Тиховод, який додав: «Замість того, щоб працювати, ми змушені виходити на мітинги. Але й це не вирішує проблему. Корупціонери, яких ми знаємо в обличчя, як були, так і залишаються на посадах».

- У цих питаннях позиція у нас з вами єдина. Ви знаєте, кадрове забезпечення - пріоритетне у моїй роботі. Я неодноразово порушував його перед керівництвом центральних органів влади. Децентралізація влади має розпочатися з децентралізації кадрів, щоб ми з вами могли впливати на цей процес на місцях, - висловив переконання голова ОДА Валерій Барнов.

Також він повідомив, що вже вдалося змінити керівника Обленерго, а також знайдено компроміс щодо керівника Головного управління Держземагентства в області: «Крок за кроком вирішуватимемо ці питання, хоча це відбувається і не так швидко, як мені того б хотілося».

При цьому очільник регіону відзначив, що основні завдання, які він ставить перед керівниками цих структур, – зламати «чорні схеми» роботи, замінити керівників на місцях та налагодити ефективну прозору роботу.

У ході наради аграрії мали можливість поставити запитання прокурору області Олександру Шацькому та начальнику Запорізького гарнізону полковнику Давиду Моіну.

Також учасники засідання заслухали звіт голів Асоціацій про виконання рішень попередніх засідань.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області