Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Наше ключове завдання – збалансування бюджетів усіх рівнів»

31 липня 2014 - 14:02

У зв’язку з погіршенням економічної ситуації в Україні та, зокрема, в Запорізькому регіоні, яка обумовлена світовою кризою та подіями в країні, буде внесено зміни до Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2014 рік з коригуванням окремих показників.

Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак під час прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності за І півріччя.

- Ми погіршуємо прогноз розвитку промисловості, що пов’язано з комплексом проблем у галузі, також очікується зниження обсягів прямих іноземних інвестицій. При цьому ми не допустили стрімкого зростання цін на продукти харчування. Рівень цін на 2/3 соціально значущих продуктів харчування в області залишається нижчим, ніж у багатьох регіонах країни. Індекс інфляції на продукти харчування та безалкогольні напої за перше півріччя поточного року по області склав 111,5%, по Україні – 113,1%. Наш показник є одним з нижчих серед усіх регіонів, - зазначив Григорій Самардак.

Рішення щодо внесення змін до Програми буде винесено на розгляд чергової сесії обласної ради, яка відбудеться наприкінці серпня. Проект буде розміщено для ознайомлення на сайті обласної ради.

- Наше ключове завдання – збалансування бюджетів усіх рівнів. Проведено системну роботу з пошуку додаткових джерел доходів, перш за все мається на увазі детінізація економіки та ліквідація заборгованості зі сплати податків. Додатково залучено понад 20 млн. грн. Доходи місцевих бюджетів за перше півріччя поточного року склали 1,8 млрд. грн. Наразі головне – це своєчасна виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери та інших соціальних виплат. За звітний період заборгованості з цих виплат немає, за липень вони також будуть профінансовані в повному обсязі, - наголосив Григорій Самардак.

Як повідомив посадовець, гострою проблемою залишається казначейське обслуговування бюджетів. Для розв’язання конкретних проблем керівництвом облдержадміністрації направлено низку пропозицій у центральні органи влади, у тому числі зі спрощення процедури погашення зареєстрованої кредиторської заборгованості. Як результат, отримано казначейське підкріплення в травні в обсязі 88 млн. грн., у липні – 10,3 млн. грн.

Кабінетом Міністрів України враховано пропозиції Запорізької облдержадміністрації та вже прийнято постанову щодо спрощення процедури погашення зареєстрованої кредиторської заборгованості за капітальними видатками в сумі до 300 тис. грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн