Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Продовження будівництва мостових переходів через р.Дніпро можливе за умови отримання державних гарантій

31 липня 2014 - 15:35

Для завершення будівництва мостових переходів через р.Дніпро у м.Запоріжжя необхідно 4,5 млрд. грн. Наразі питання щодо продовження будівельних робіт залишається проблемним, але вже знайдено потенційного інвестора, готового виділяти кошти під державні гарантії.

На цьому наголосив перший заступник голови ОДА Григорій Самардак під час прес-конференції, яка відбулася в облдержадміністрації.

- Під керівництвом голови облдержадміністрації Валерія Баранова проведено зустрічі та переговори з представниками банку «Морган Стенлі», який готовий інвестувати в будівництво мостових переходів під державні гарантії. Ми звернулися до Кабінету Міністрів України щодо надання державних гарантій для залучення коштів інвестора, на сьогодні питання знаходиться в стадії вирішення, - повідомив Григорій Самардак.

Посадовець окремо зупинився на екологічних проблемах, які вимагають оперативного вирішення.

- Ми маємо цілий комплекс екологічних проблем, одна з них – це Молочний лиман. Розчистку з’єднувального каналу між лиманом та Азовським морем проведено за власні кошти місцевим підприємством, водообмін відновлено, але його необхідно постійно підтримувати. Враховуючи, що бюджетниих коштів немає, нами запропоновано альтернативний варіант відновлення водообміну. Якщо раніше для проведення робіт було необхідно 24 млн. грн., то нашим проектом передбачено фінансування в обсязі 1 млн. грн., - повідомив Григорій Самардак.

Приазовський національний природний парк, на території якого розташований заказник загальнонаціонального значення «Молочний лиман», не розробив жодного плану розвитку, тож не виправдав цілі свого створення. На сьогодні вирішується кадрове питання  щодо керівництва парку.

Всі проблемні питання екології озвучені Міністру екології Андрію Мохнику під час його робочої поїздки до Запорізької області.

Стосовно фінансування інфраструктурних об’єктів Григорій Самардак повідомив, що, незважаючи на складну економічну ситуацію, триває активна робота з подальшого розвитку територій.

- Ми поставили перед собою завдання - ефективне використання грошових ресурсів, які в нас дуже обмежені. Державним бюджетом на фінансування найважливіших інвестиційних проектів регіону цього року передбачено кошти Державного фонду регіонального розвитку в обсязі 29,4 млн. грн. Розподіл коштів проведено за встановленими критеріями на прозорій конкурсній основі. Працює регіональна конкурсна комісія, до складу якої вперше ввійшли представники громадськості. У результаті до Міністерства економічного розвитку та торгівлі України надано перелік об’єктів. Також сформовано перелік об’єктів на суму 89,5 млн. грн. на 2015 рік, - повідомив посадовець.

Щодо стану дорожнього господарства посадовець повідомив, що на сьогодні виконано капітальний та поточний ремонти комунальних доріг загальною площею близько 6 тис. кв. метрів на суму 4,5 млн. грн. Реальним джерелом фінансування цих робіт, у першу чергу, є кошти обласного дорожнього фонду. Це 44,5 млн. грн., у тому числі 25 млн. грн. - субвенції з держбюджету.

Крім того, близько 68 млн. грн. субвенції на ремонт доріг передбачено всім територіям області, але через затримки казначейством перерахувань коштів з підрядниками не укладаються договори.

- Одне з наших основних завдань – створення сприятливих умов для роботи бізнесу. Ми вивчаємо проблеми бізнесу та шукаємо шляхи їх вирішення як на місцевому, так і на державному рівні. Ми використовуємо нові формати діалогу влади та бізнесу. Так, 5 червня відбувся масштабний бізнес-форум, за підсумками якого підписано резолюцію, розроблено план заходів з конкретними термінами та виконавцями. Ми провели низку засідань «круглого столу» щодо взаємодії бізнесу з правоохоронними та контролюючими органами, щодо проблем пасажиро перевезень тощо, - повідомив Григорій Самардак.

За словами посадовця, підвищена увага приділяється проблемам територій області. Для цього запроваджено практику участі керівництва області в розширених засіданнях координаційних рад міст обласного значення, працює обласна виїзна приймальна з розгляду проблем бізнесу. Завтра, 1 серпня, вона працюватиме у м.Бердянськ, наступного тижня – у м.Токмак.

- Ще одне наше завдання – забезпечення надання адміністративних послуг виключно через адміністративні центри, що дозволить максимальному запобіганню корупції в цій галузі. Прийнято низку законодавчих актів, і ми вже бачимо, що можуть виникнути проблеми в роботі центрів. Для їх запобігання готується розширена нарада з дозвільними органами, - повідомив Григорій Самардак.

Також посадовець наголосив на проблемі присутності товарів місцевих виробників у торгових мережах області. Тож влада спільно з бізнесом прийняла рішення реанімувати проект «Купуй запорізьке – обирай своє!» Наразі  заплановано проведення зустрічі бізнесу з представниками фінансових структур.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн