Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Область має бути готова до складної зими»

1 серпня 2014 - 10:13

Петро Гончарук: «Область має бути готова до складної зими»

Під час прес-конференції керівництва обласної державної адміністрації заступник голови ОДА Петро Гончарук приділив окрему увагу розвитку енергетики в регіоні та підготовці до майбутнього опалювального сезону.

За словами посадовця, енергопідприємствами області протягом звітного періоду вироблено 22,4 млрд. кВт. год. електроенергії, що майже на 12 % менше показників минулого року. Загальна заборгованість за спожиту електроенергію по області на початок липня склала 666,5 млн. грн.

З метою економії енергоресурсів у регіоні активно впроваджуються проекти використання альтернативних видів палива – наразі їх 72 на суму близько 157,5 млн. грн. На 29 об'єктах роботи вже завершено. Крім того, впроваджується Регіональна програма підвищення енергоефективності. На сьогодні триває робота по залученню інвесторів у райони, котельні яких планують переобладнати під пелетні котли. Так, у Бердянському, Василівському, Веселівському, Куйбишевському, Мелітопольському, Михайлівському, Чернігівському та Якимівському районах робота з інвесторами вже почалася.

Порушивши питання  житлово-комунального господарства, Петро Гончарук у черговий раз наголосив, що першочерговим завданням обласної влади є зменшення споживання природного газу на 30%. Наразі до опалювального сезону готові 74%  котелень та будинків. Заступник голови ОДА нагадав, якими методами цьогорік планують заощаджувати блакитне паливо. 

- По-перше, це увага жителів області до своїх домівок. Ще раз наголошую на необхідності утеплювати свої будинки, проводити повну термомодернізацію: перевіряти двері, вікна, покрівлі, підвали, адже саме через такі отвори будівля в цілому може втрачати до 87% тепла. По-друге, котельні працюватимуть на мінімальному тиску газу. Крім того, буде внесено корективи в розклад шкільних канікул – діти навчатимуться шість днів на тиждень, щоб протягом усього січня, який зазвичай є найхолоднішим місяцем, діти могли відпочивати, - зазначив Петро Гончарук.

Також посадовець наголосив, що вкрай важливою є перевірка якості вугілля під час здійснення закупівель. Бюджетні установи, що укладатимуть договори, мають прискіпливо перевіряти якість сировини та прописувати в документі не одноразове, а помісячне її постачання.

- Користуючись нагодою, також хочу звернутися до жителів сільської місцевості. Потрібно відновлювати так звані грубки, по можливості запасатися дровами, ретельно перевірити димоходи. Зима буде складною, тому треба бути напоготові, - наголосив заступник голови ОДА.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників