Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заклади освіти готують до роботи взимку в умовах економії енергоносіїв

1 серпня 2014 - 13:29

Заклади освіти готують до роботи взимку в умовах економії енергоносіїв

Про підсумки функціонування закладів освіти в першому півріччі поточного року на звітній прес-конференції поінформував заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Олег Ніколенко.

За його словами з початку року спільними зусиллями облдержадміністрації та місцевої влади було відкрито п’ять дошкільних закладів та відновлено 127 місць у дитсадках (Куйбишевський, Оріхівський та Чернігівський райони). Крім того, до кінця року в Запоріжжі також планують відновити роботу двох дитсадків на 370 місць. Однак вже зараз дошкільною освітою охоплені всі діти п’ятирічного віку.

Щодо роботи закладів середньої освіти Олег Ніколенко повідомив, що в області з початку року створені додаткові 23 освітні округи, і їх тепер 156. Округи об’єднують 311 шкіл, а також дошкільні, позашкільні, професійно-технічні та вищі навчальні заклади.

- Окремий та стратегічний напрямок роботи нині – підготовка закладів освіти до нового навчального року та забезпечення їх стабільної роботи в осінньо-зимовий період, - акцентував заступник голови – керівник апарату ОДА Олег Ніколенко.

Так, в умовах економії бюджетних коштів розробляються заходи щодо економії енергоносіїв. Зокрема, розглядається варіант скоротити час перебування дітей у школах взимку, а для цього необхідно освітні заклади перевести на шестиденний графік роботи, щоб виконати учбові плани.

Коментуючи роботу закладів професійно-технічної та вищої освіти, Олег Ніколенко відзначив, що у поточному році, згідно державного замовлення, збільшена кількість абітурієнтів, які навчатимуться сільськогосподарським професіям. Не зважаючи на дефіцит бюджетних коштів забезпечується реалізація соціальних проектів спрямованих на підтримку обдарованої молоді. Йдеться про виплату стипендій голови облдержадміністрації.

Крім того, до першого вересня першокласникам з багатодітних, малозабезпечених родин, а також дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та дітям-інвалідам традиційно планують вручити шкільні ранці.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів