Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Епідеміологічна ситуація в області спокійна. Оздоровчі літні заклади будуть підготовлені вчасно

30 травня 2006 - 17:55

В прес-центрі облдержадміністрації відбувся брифінг за участю головного державного санітарного лікаря області Анатолія Севальнєва. Він розповів журналістам про епідеміологічну ситуацію в регіоні та стан підготовки оздоровчих зон до літнього сезону 2006 року.

Як зазначив Анатолій Севальнєв, в області спостерігається зниження інфекційної захворюваності з більшості інфекцій. Кількість гострих кишкових інфекцій знизилась на 30%, вірусного гепатиту - на 47,9%, кашлюку – на 78%, краснухи – на 1,6%, епідемічного паротиту – на 47,7%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Не реєструвались випадки дифтерії та правця. Із групи інфекцій, керованих засобами імунопрофілактики, відмічається тільки збільшення кількості захворювань на кір. На сьогодні в області зареєстровано 754 випадки ( в Україні 35263, показник інтенсивності захворювання в нашій області майже в 2 рази нижчий ніж всеукраїнський – 39,1 проти 74,9 на 100 тис. населення).

- Проте, зазначив, головний санітарний лікар області, - зберігається тенденція до росту захворюваності на туберкульоз, ВІЛ-інфекцію/СНІД. На жаль, наразі це характерно для всіх країн Східної Європи – приріст захворюваності щорічно складає 10-15 відсотків, - констатував Анатолій Севальнєв.

Торкаючись теми готовності оздоровчих закладів до цьогорічного літнього сезону посадовець зазначив, що до початку роботи готується 71 дитячий заклад, 210 закладів відпочинку для дорослих та сімейного типу:
- Стартом сезону в нашій області вважається 15 червня – темпи проведення робіт з підготовки закладів дозволяє зараз сказати, що до означеної дати всі вони будуть готові, - наголосив Анатолій Севальнєв.

Головний санітарний лікар відзначив, що найбільш благополучною на Азовському морі в санітарному плані (з точки зору розвитку необхідної інженерної інфраструктури водопостачання та каналізування) є Бердянська оздоровча зона, поступається їй Приморська:
- Найгірша ситуація спостерігається в Кирилівській оздоровчій зоні – тут заклади та бази відпочинку працюють на привізній воді. Стоки також перевозяться автотранспортом на поля фільтрації. Правда, можу сказати, що наразі з'явився інвестор, який готовий вкласти кошти для будівництва каналізаційно-очисних споруд цього узбережжя, - повідомив Анатолій Севальнєв.

За словами посадовця, в цей період проводяться наради з організації оздоровчого сезону. Працівниками СЕС області організовані семінари для керівництва закладів зі складанням заліків. До речі, сьогодні в облдержадміністрації відбудеться нарада з головами райдержадміністрацій по підготовці об'єктів курортно-туристичної сфери до оздоровчого сезону. Її проводить заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

Наприкінці брифінгу Анатолій Севальнєв відповів на запитання журналістів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області