Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Презентація проекту програми «Попередження насильства в сім'ї»

31 травня 2006 - 17:33

У засіданні круглого столу, присвяченому обговоренню програми «Попередження насильства в сім'ї» взяли участь заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов, заступник начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Лобанов, керівники громадських організацій та представники соціальних служб.

Відкриваючи зустріч, Микола Фролов підкреслив важливість обговорюваної теми, адже в силу певних ментальних устоїв та вкорінених громадських переконань українці намагаються «не виносити сміття з хати». Тож дуже важко відстежити випадки насилля в сім'ї та надати необхідну допомогу. Агресія, психологічне та фізичне пригнічення в родинах призводять до дитячої безпритульності, негативних проявах в молодіжному середовищі (алкоголізм, наркоманія, злочинність), порушення прав жінок, - зазначив заступник губернатора. На його думку, лише спільними зусиллями громадських організацій, соціальних служб та облдержадміністрації можна змінити ставлення суспільства до насильства в сім'ї принаймні на рівні регіону, а сьогоднішнє засідання круглого столу – перший крок до плідної співпраці, метою якої є розробка та впровадження ефективного механізму захисту і підтримки постраждалих від родинного насилля.

Учасники круглого столу обговорили позиції українського законодавства з питань соціального захисту потерпілих від насильства в сім'ї, керівники громадських організацій поділилися власним досвідом створення протидії родинній агресії. Начальник відділу адміністративної служби Запорізького міського УВС України Олександра Бодня поінформувала присутніх про роль міліції в попередженні сімейного насильства, привернула увагу до конкретних проблем у роботі з «неблагополучними» родинами та запропонувала шляхи їх вирішення.

Присутні обговорили проект програми «Попередження насильства в сім'ї», розроблений громадськими організаціями Запоріжжя і вирішили створити робочу групу, яка врахує всі пропозиції доповідачів та подасть узгоджену Програму на розгляд до обласної ради.



Прес-служба облдержадміністрації

(.doc, 34Kb)

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді