Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область – серед регіонів, які вкладаються у встановлені державою ліміти газу

21 серпня 2014 - 15:28

Запорізька область – серед регіонів, які вкладаються у встановлені державою ліміти газу

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. Захід відбувся під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Андрія Білоусова.

Високопосадовець повідомив, що майже всі регіони доопрацювали плани заходів зі зменшення споживання природного газу на період опалювального сезону 2014-2015 років на рівні 30%, більшість з них вкладаються. Серед областей, де зафіксоване перевищення обсягів споживання газу - Рівненська, Тернопільська, Херсонська та Чернігівська області.

За словами Андрія Білоусова, при потребі скорочення споживання газу на 30 % відповідно до планів регіонів, вдасться зекономити 2 432,36 млн. м³ газу (29,1%). До цього показника не входять заходи Луганської області, отримати які наразі неможливо через проведення в регіоні антитерористичної операції.

У ході наради регіони прозвітували урядовцю про хід підготовки до опалювального сезону, втілення в життя заходів щодо економії 30% природного газу та підготовку та подання до Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері комунальних послуг інвестиційних програм теплопостачальними підприємствами-ліцензіатами.

Заступник голови ОДА Петро Гончарук повідомив, що готовність житлового фонду області до опалювального сезону на сьогодні складає 76 %. Посадовець у черговий раз звернувся до заступника Міністра з проханням посприяти у вирішенні питання спрощеної процедури встановлення котелень, що працюють на альтернативних видах палива, а також надання права самостійно розпоряджатися отриманими лімітами обсягів природного газу.

Крім того, представник обласної виконавчої влади окремо зупинився на споживанні газу людьми, які розмістили в себе вдома вимушених переселенців.

- Наш регіон – один із тих, де розселено найбільшу кількість переміщених осіб. Наразі дуже багато людей, які надали домівку переселенцям, вже перебрали існуючі ліміти за рахунок збільшеного споживання газу. Можливо, вдасться встановити певні пільги для тих, хто прийняв у себе жителів Донеччини та Луганщини, - звернувся до заступника Міністра Петро Гончарук.

По завершенню наради Андрій Білоусов зазначив, що деякі регіони в своїх розрахунках все ще мають завищені або занижені відсотки запланованого скорочення природного газу, що не співпадають з розрахунковими цифрами постанови КМУ.

- Вказані неточності можна пояснити або використанням некоректних показників споживання газу протягом серпня 2013 – березня 2014 років, або неправильним розрахунковим періодом. Тому дане питання необхідно доопрацювати, -  підкреслив високопосадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району