Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада опікується збереженням меліоративних систем і мереж водопостачання

21 серпня 2014 - 16:03

Обласна влада опікується збереженням меліоративних систем і мереж водопостачання

Заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Олег Ніколенко провів засідання обласної робочої групи з питань координації дій постійно діючих районних оперативних груп з контролю за збереженням меліоративних систем і мереж водопостачання.

До обговорення долучилися представники Департаменту агропромислового комплексу ОДА, обласного управління водних ресурсів, Державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області, управління держслужби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України в Запорізькій області, відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері обласної прокуратури, голови Якимівської, Велико-Білозерської, Мелітопольської райдержадміністрації та Василівської райдержадміністрацій.

Учасники наради заслухали інформацію про проведену роботу щодо збереження міжгосподарських та внутрішньогосподарських меліоративних систем та об'єктів незавершеного будівництва в першому півріччі 2014 року.

З цього питання з доповідями виступили голови робочих груп Якимівського, Василівського, Велико-Білозерського та Мелітопольского районів, де протягом звітного періоду були здійнені факти розкрадання внутрішньогосподарських трубопроводів.

Окрім того,  начальник Державної інспекції сільського господарства Валерій Ставицький поінформував присутніх про шкоду, заподіяну навколишньому середовищу зі зняттям родючого шару ґрунту на земельних ділянках, де проведено демонтаж внутрішньогосподарських меліоративних систем.

Варто відзначити, що представник управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України в Запорізькій області під час звітування по виконанню попереднього протокольного доручення не надав обласній робочій групі вичерпної інформації щодо проведеної інвентаризації матеріалів за фактами розкрадання меліоративних систем та порушених кримінальних справ.

За підсумками засідання, присутнім було надано відповідні доручення щодо недопущення в подальшому розкрадання меліоративних систем і мереж водопостачання, шляхом невідкладного реагування на кожен випадок  їх розкрадання.

Головну управлінню МВС України в Запорізькій області спільно з управлінням служби безпеки України та обласною прокуратурою рекомендовано провести слідчі дії за фактами розкрадання меліоративних систем і мереж водопостачання та притягнути винних осіб до відповідальності.

Також ГУ МВС України в Запорізькій області рекомндовано провести інвентаризацію матеріалів за фактами розкрадання меліоративних систем та визначитись з обґрунтованістю відмов у порушенні кримінальних справ. Обласна робоча група, згідно з дорученням, повинна отримати перелік усіх фактів кримінального впровадження.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей