Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада підтримала новий інвестпроект

26 серпня 2014 - 17:07

Обласна влада підтримала новий інвестпроект

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів засідання обласної комісії з відбору інвестиційних проектів та внесення їх до Державного реєстру інвестпроектів у пріоритетних галузях економіки.

Члени комісії розглянули один проект – завод із переробки насіння соняшника потужністю 300 т/добу, який реалізовує ТОВ «АРТ -09».

Як повідомили представники підприємства, виробничий майданчик розміщується в смт. Залізничне Гуляйпільського району. Після реалізації проекту, загальна вартість якого 71 млн. грн., буде створено 55 нових робочих місць, а середня заробітна плата працівників складатиме 3114 грн., що у 2,5 раза перевищує розмір мінімальної зарплатні. За попередніми розрахунками, державний бюджет щорічно отримуватиме 8, 8 млн. грн податку на додану вартість та 1,36 млн. грн. платежів до соціальних фондів, а з 2018 року – ще й 2,4 млн. грн. на рік податку на прибуток. У виробництві використовуватиметься альтернативний вид палива - лушпиння соняшника.

Основну частку інвестицій буде спрямовано на закупівлю нового обладнання для виробничих підрозділів підприємства, будівельні та пуско-налагоджувальні роботи. Крім того, буде створена необхідна для діяльності заводу інфраструктура: електричні та водопостачальні мережі.

Члени комісії ознайомилися з прогнозними обсягами виробництва. Відповідно до розрахунків, після того, як підприємство вийде на заплановану виробничу потужність, воно зможе переробляти 94,5 тис. т соняшника на рік. Вихід продукції при цьому – 39,6 тис. т нерафінованої соняшникової олії та 35,9 тис. т жмиху.

Реалізувати проект планується за два роки, а окупиться він  за шість років.

Представники ТОВ «АРТ -09» також повідомили, що кошти в розмірі 15 млн. грн. уже використано на  закупівлю імпортного та вітчизняного обладнання для елеватора та пресового цеху. Крім того, для початку роботи та закупівлі сировини потрібно 18,8 млн. грн. обігових коштів.

Начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Вадим Міщанин зазначив, що при попередньому відборі обласна комісія керується, в першу чергу, головними критеріями, відповідність яким дозволяє внести певний інвестпроект до Держреєстру.

Проект ТОВ «АРТ -09», за словами посадовця, відповідає всім чинним критеріям. Серед них: реалізація в пріоритетній галузі економіки (агропромисловий комплекс за напрямами – виробництво та зберігання харчових продуктів, виробництво біопалива); реалізація проекту має відбуватися на новоствореному підприємстві, на якому буде проведено реконструкцію або модернізацію; загальна кошторисна вартість проекту повинна перевищувати 1 млн. євро; кількість створених нових робочих місць має перевищувати   50 працівників; середня заробітна плата має бути не менше як у 2,5 раза вища за розмір мінімальної зарплати тощо.

Петро Гончарук, заслухавши авторів інвестпроекту, висловив упевненість у тому, що такі підприємства потрібні Запорізькій області.

- Думаю, що проект не тільки вигідний, головне те, що він на сьогодні дуже актуальний. Тому ми підтримаємо ваші починання, якщо щось або хтось ставатиме у вас на заваді, звертайтеся, завжди готові допомогти, - зазначив посадовець, звернувшись до представників ТОВ «АРТ – 09».

За підсумками наради всі члени обласної профільної комісії одностайно проголосували за подання інвестпроекту ТОВ «АРТ – 09» до Мінекономіки, яке, в свою чергу, протягом п’яти днів має підготувати заявку до Кабміну стосовно внесення проекту до Держреєстру.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?