Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці зійшлися на «Мистецьке віче»

28 серпня 2014 - 17:27

За ініціативи Департаменту культури, туризму, національностей та релігій  облдержадміністрації спільно з міською організацією Національної спілки художників України біля Запорізького художнього салону відбувся культурно-мистецький захід  «Мистецьке віче».

Для запоріжців та гостей міста просто неба працював вернісаж художніх творів та фотовиставка «Запорізький майдан», місцевими художниками було організовано майстер-класи з живопису, графіки та кераміки. Варто відзначити, що більшість учасників «віче» дотрималися запланованого дрес-коду, прийшовши на захід у вишиванках.

Відкриваючи культурне дійство, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владислав Мороко зазначив, що саме завдяки революції гідності громадськість сьогодні має свободу вибору, дій та мислення.  

- Ми та молодіжне об’єднання художників, яке очолює запорізька художниця, директор художнього салону Ганна Поплавка, хочемо об’єднати митців, художників, письменників та громадських діячів, які вболівають за долю України і є справжніми патріотами своєї Батьківщини. Таким творчим проектом ми відкриваємо цикл культурологічних заходів, спрямованих на розвиток та підтримку демократичного волевиявлення, єднання патріотичного духу навколо ідеї створення незалежної суверенної держави, - повідомив посадовець.

Громадську позицію членів обласних осередків національних творчих спілок України висловили заслужений художник України Ірина Гресик,  заслужений майстер народної творчості України Олександр Вільчинський, заслужений працівник культури України Олег Бурбовський.

У ході культурного заходу глядачам було продемонстровано український національний одяг зі старовинної скрині, що зберігається у фондах обласного художнього музею, артистка академічного обласного музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара Наталя Зубик виконала «Давидові псалми» Тараса Шевченка. «Мистецьке віче» супроводжувалося українською народною та сучасною музикою у виконанні етно-фольклорного дуету «Жайворонки».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області