Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада забезпечить переселенців житлом, придатним для проживання взимку

29 серпня 2014 - 12:01

Обласна влада забезпечить переселенців житлом, придатним для проживання взимку

Міжвідомчий координаційний штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території, провів селекторну нараду з керівниками областей, пов’язану, головним чином, з початком навчального року та наближенням опалювального сезону. Про стан справ у Запорізькій області інформували заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук та директор департаменту Державної служби надзвичайних ситуацій України Григорій Марченко, який прибув до області з інспекційною перевіркою.

Станом на 28 серпня до Запорізької області прибули та розміщені на проживання 19608 осіб, які зареєстровані в регіональному штабі (по Україні – 137931 особа). Лише за останню добу на територію регіону прибули понад тисячу переселенців із зони проведення АТО. Такі темпи приросту переміщених осіб змушують владу шукати додаткові ресурси. Ситуація ускладнюється тим, що наближається осінньо-зимовий період і виникає необхідність розміщення людей у опалювальні приміщення. Як повідомив Петро Гончарук, наразі в приватному секторі та будинках, обладнаних опаленням, проживає 17230 переселенців. Спеціально створеною комісією обстежено та визначено додатково 48 об’єктів комунальної власності, де можна розмістити 1420 осіб на проживання в осінньо-зимовий період. У зв’язку з цим заступник голови облдержадміністрації звернувся до керівників відповідних служб з дорученням.

- Завдання щодо пошуку місць для проживання переселенців узимку залишається на порядку денному. Треба обійти всі готелі, приватні будинки. Ми готові платити з розрахунку 200 грн. на одну особу. Для власників будинків та квартир, які можуть поселити у себе переміщених осіб, розробляється механізм надання пільг на сплату житлово-комунальних послуг. У будь-якому разі людей на вулиці ми не залишимо, - наголосив Петро Гончарук.

Про результати своєї перевірки міжвідомчому координаційному штабу доповів Григорій Марченко та надав високу оцінку організації роботи в області щодо забезпечення потреб переселенців. Посадовець сказав, що місцева влада належним чином вирішує питання розміщення переселенців, у тому числі забезпечення їх  приміщеннями, придатними для проживання взимку. Всіх 4500 дітей шкільного віку влаштовано до освітніх закладів. Підбиваючи підсумки, Григорій Марченко вніс координаційному штабу пропозицію: припинити направляти громадян із зони проведення АТО в Запорізьку область, оскільки резерви прийому залишилися обмеженими, натомість перенаправляти їх у регіони, де є вільні місця на поселення.

 

Управління у сравах преси та інформації

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області