Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лави студентів-медиків поповнили майже 1400 першокурсників

29 серпня 2014 - 13:08

Напередодні першого вересня вищі навчальні заклади регіону розпочали посвяту в студенти своїх першокурсників. В урочистостях, які з цієї нагоди відбулися в Запорізькому державному медичному університеті, взяли участь представники обласної влади – заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук та голова облради Віктор Межейко, а також з цієї нагоди до Запоріжжя прибув перший заступник Міністра охорони здоров’я України Руслан Салютін.

Цього року лави студентів медичного університету поповнили 1396 першокурсників, з яких 1002 вступили на денну форму навчання. Загалом у закладі нараховується понад 7800 майбутніх лікарів та фармацевтів.

Вітаючи своїх першокурсників з початком нового етапу в житті, ректор ЗДМУ Юрій Колесник закликав їх бути гідними студентами такого елітного навчального закладу. Керівник університету вручив  першокурсникам символічні ключі від знань та студентський квиток.

З цією знаковою подією послідовників Гіппократа привітав перший заступник Міністра охорони здоров’я України Руслан Салютін.

- Сучасний лікар повинен мати фундаментальні знання, постійно працювати над  самовдосконаленням, відшукувати нові підходи в роботі. Разом з тим, ви маєте зберегти чуйність до своїх пацієнтів, гуманність та відданість справі. Яскравим прикладом для вас мають стати ваші колеги-волонтери, які нині працюють на передовій, ризикують життям, рятуючи людей, - звернувся до студентів Руслан Салютін.

Вітання від голови обласної державної адміністрації Валерія Барнова передав студентам медуніверситету голова облради Віктор Межейко, який побажав майбутнім спеціалістам усе встигати – і навчатись, і відпочивати.

Пораду майбутнім студентам дав і архієпископ Запорізький та Мелітопольський Владика Лука: «Зараз багато говорять про патріотизм та самосвідомість громадян. Ваш патріотизм та життєва позиція полягає в тому, щоб стати сумлінними студентами та добрими лікарями».

За традицією майбутні спеціалісти, вступаючи у велику студентську сім’ю, дали урочисту обіцянку присвятити своє життя  служінню людям.

З нагоди свята старшокурсники підготували концерт.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров