Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькій молоді допомагають визначитися з майбутньою професією та знайти роботу

1 вересня 2014 - 15:41

Запорізькій молоді допомагають визначитися з майбутньою професією та знайти роботу

Підсумки діяльності обласного центру праці для молоді підбили учасники засідання координаційної ради з питань реалізації молодіжної політики, розвитку фізичної культури та спорту, яке провів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

В.о. обов’язки директора центру Світлана Олефір поінформувала членів ради, що основними напрямками діяльності  є сприяння тимчасовому працевлаштуванню студентської молоді; координація діяльності мережі студентських центрів праці у вузах; реалізація програми «Школа вожатської майстерності»; підтримка підприємницьких ініціатив молоді; профорієнтаційна робота з випускниками загальноосвітніх шкіл та виконання заходів всеукраїнської акції «Пам'ятати. Відродити. Зберегти».

- Ми постійно проводимо роботу з тимчасового працевлаштування молоді, надаємо консультації з питань трудового законодавства, налагоджено співпрацю з роботодавцями, обласним та районними центрами зайнятості, здійснюється моніторинг ринку праці регіону. Центр традиційно проводить інформаційно-просвітницькі акції щодо пошуку роботи, вибору професії, є постійним учасником виставок «Абітурієнт» Торгово-промислової палати, - зазначила Світлана Олефір.

Так, у лютому цього року проведено інформаційно-профорієнтаційну акцію «Абітурієнт» для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл Оріхівського району. Захід зібрав близько 300 старшокласників, які зустрілися з представниками приймальних комісій, факультетів довузівської підготовки навчальних закладів області І-ІV рівнів акредитації.

З метою  сприяння професійному самовизначенню старшокласників центром  також розроблена профорієнтаційна програма «Вибір на майбутнє», яка спрямована на вирішення низки завдань, а саме: проведення профдіагностики з використанням психологічних методик для виявлення професійних інтересів та схильностей; сильних та слабких сторін особистості; формування правильної професійної мотивації. Протягом січня-травня 2014 року програмою було охоплено 770 учнів області.

У рамках молодіжної акції «Пам’ятати. Відродити. Зберегти» відбулися суботники на територіях, де розташовані пам’ятки культурної та історичної спадщини України. До участі в таких заходах активно долучається  молодь та підприємці області.

Реалізовувалася програма «Школа вожатської майстерності», головною метою якої є  підготовка педагогічних кадрів для роботи в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Завдяки програмі підготовлено близько 300 вожатих із числа студентів ЗНУ, ЗНТУ та ЗДІА.

Загалом з початку року обласним та студентськими центрами праці надано 4275 інформаційно-консультативних послуг, 3716 осіб працевлаштовано на тимчасові робочі місця. Так, студенти працювали інструкторами та рятувальниками в аквапарку «Острів скарбів, вожатими, провізорами, фармацевтами, страховими агентами, офіціантами, барменами, охоронцями, інструкторами дитячих атракціонів, підсобними робітниками, помічниками на кухні, консультантами, промоутерами, продавцями, вантажниками та різноробочими.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць