Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація ініціюватиме зміну керівника Запорізького центру льотної підготовки ім. Маршала авіації О.І. Покришкіна

2 вересня 2014 - 10:52

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань подальшої діяльності Державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю «Запорізький центр льотної підготовки ім. Маршала авіації О.І. Покришкіна».

У нараді взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Запорізької райдержадміністрації, мотодельтапланерного клубу при АТ «Мотор Січ», парапланерного клубу в Запоріжжі та аероклубу в Мелітополі.

В. о. директора Запорізького центру льотної підготовки ім. Маршала авіації О.І. Покришкіна Володимир Мілейко на нараду не з’явився. Тож про поточну ситуацію на підприємстві присутнім доповів директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євген Семечаєвський. За його словами, наразі в центрі накопичена заборгованість із заробітної плати  на суму 239 тис. грн, перед Пенсійним фодном - 89 тис. грн., а також не виплачено податкові зобов’язання – єдиний соціальний внесок (156,9 тис. грн..), земельний податок (190,4 тис. грн..) та податок на прибуток для підприємств, які перебувають у державній власності (2,9 тис. грн.).

Представники  обласної федерації авіаційних видів спорту звернулись до керівництва обласної державної адміністрації з проханням сприяти в розміщенні авіаційної техніки федерації на території Центру. Незважаючи на те, що про це є домовленість з Міністром інфраструктури України Максимом Бурбаком, з в.о. керівника центру представники федерації порозуміння знайти не можуть.

- Певний час ми розглядали можливість передачі центру до комунальної власності обласної ради. Однак у Міністерстві інфраструктури України цю ідею не підтримали. Їх позиція полягає в тому, що центр можна ефективно використовувати і зараз, коли він є об’єктом державної форми власності. Для нас головне, щоб центр виконував свої основні функції, у тому числі й опікувався розвитком дельтапланерних та аероклубів у області, - зазначив Євген Семечаєвський.

Посадовець також прокоментував позицію в. о. директора Запорізького центру льотної підготовки ім. Маршала авіації О.І. Покришкіна Володимира Мілейка, який ігнорує наради, які проводяться в облдержадміністрації щодо діяльності ввіреного йому закладу. Така позиція не сприяє налагодженню конструктивної роботи як з облдержадміністрацією, так і з обласною федерацією авіаційних видів спорту.

За підсумками обговорення  питання заступник голови ОДА Петро Гончарук прийняв рішення звернутись до Міністерства інфраструктури України з пропозицією змінити керівника Державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю «Запорізький центр льотної підготовки ім. Маршала авіації О.І. Покришкіна».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей