Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Центр «ІНВАСПОРТ»: кузня чемпіонів та перемог

2 вересня 2014 - 11:02

Центр «ІНВАСПОРТ»: кузня чемпіонів та перемог

Напрацювання та досягнення вихованців Запорізького регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «ІНВАСПОРТ» за 2013-2014 роки розглянуто на засіданні координаційної ради з питань реалізації молодіжної політики, розвитку фізичної культури та спорту, яке провів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Директор центру Андрій Барабанов поінформував про основні перемоги запорізьких спортсменів. Так, у 2013 році скарбничку медалей вдалося поповнити завдяки дефлімпійським іграм,  де Олександр Білоблоцький та Юлія Топчієва стали першими у волейболі, а Ольга Кальченко - другою в баскетболі. Також у парному розряді чемпіонами стали Михайло Попов та Максим Ніколенко. Запорізька плавчиня Вікторія Савцова на чемпіонаті світу в місті Монреаль (Канада) посіла перше місце на дистанції 50 м (вільний стиль), а також два других місця на дистанції 100 м (вільний стиль) та 100 м (брас).

 Марія Помазан на чемпіонаті світу з легкої атлетики в м. Ліон (Франція) виборола дві золоті медалі та встановила два нових світових рекорди.  На чемпіонаті Європи з пауерліфтингу, який проходив у місті Алексін (Росія), Аліна Кумейко посіла друге місце серед дорослих  та перше серед юніорів, золото також завоювала Раїса Топоркова. Переможним для ще однієї запорізької спортсменки Вікторії Марчук виявився чемпіонат світу з пара-тхеквондо, що відбувся в м. Лозано (Швейцарія). На змаганнях дівчина виборола статус чемпіонки, завоювавши перше місце.

Цього року запорізькі спортсмени підтвердили, що всі минулорічні успіхи були невипадкові. Доказ цьому – перші місця, здобуті на чемпіонаті світу з пауерліфтінгу серед спортсменів з ураженням опорно - рухового апарату, що пройшов у Дубаї, п’ятому чемпіонаті світу з тхеквондо (Росія, Москва), чемпіонаті Європи з плавання серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату та зору (Ейндховен, Голандія).

-  Кузнею запорізьких чемпіонів та їх перемог також є дитячо-юнацька спортивна школа, в якій за 2013-2014 навчальні роки було проведено 10 чемпіонатів області, вісім чемпіонатів міста та шість відкритих чемпіонатів області, - відзначив директор центру  Андрій Барабанов.

Регулярними стали перемоги жіночої та чоловічої команди Запорізької області з баскетболу серед спортсменів з порушенням слуху у Всеукраїнській спартакіаді «Повір у себе» серед дітей до 15 років. Також у цих змаганнях взяла участь збірна області з плавання серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату та порушенням зору. Запорізькі спортсмени привезли додому 12 золотих медалей, вісім срібних і три бронзових.

Андрій Барабанов зауважив, що незважаючи на такі блискучі перемоги,

регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «ІНВАСПОРТ» потребує додаткого фінансування, адже наразі відсутні належні умови для тренувань інвалідів.

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук запевнив, що обласна влада докладе максимум зусиль для підтримки запорізьких спортсменів, зокрема в питанні надання відповідної будівлі для тренувань.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?