Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада привітала юних запоріжанок з олімпійськими медалями

2 вересня 2014 - 14:11

В облдержадміністрації відбулася прес-конференція призерів ІІ Юнацьких Олімпійських ігор, що пройшли в китайському місті Нанкін, – Єлизавети Бабій та Юлії Міюц. У заході взяли участь заступник голови ОДА Петро Гончарук,  начальник управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова та голова обласного відділення НОК України Володимир Лобанов.

 - Сьогодні ми вшановуємо наших спортсменів,  дівчат-красунь, які, незважаючи на свою тендітність та юний вік, прославили  Запорізький край на весь світ. Такі перемоги – не лише вагомий вклад у розвиток вітчизняного спорту, це яскравий приклад та стимул для тих, хто ще тільки планує стати чемпіоном. Усі спортсмени працюють на результат, ваша праця повністю себе виправдала, - звертаючись до олімпійських призерів, підкреслив Петро Гончарук.

Від голови облдержадміністрації Валерія Баранова посадовець вручив чемпіонкам іменні годинники.

У ході прес-конференції всі бажаючі могли поставити запитання запорізьким спортменкам. Дівчата поділилися своїми враженнями від змагань та подякували всім тим, хто їх підтримував.

 - Зараз мене переповнює почуття гордості за свою країну. Наші перемоги в такий складний для України час – це ще один доказ того, що ми незламні. Ми здатні боротися та перемагати, ми продемонстрували це на весь світ, - зазначила володарка золотої олімпійської медалі Єлизавета Бабій. 

До неї приєдналася чемпіонка світу серед юніорів з тхеквондо Юлія Міюц, яка виборола в Нанкіні бронзову нагороду.

 - Дякую за ту величезну віру та підтримку, яка відчувалася навіть за тисячі кілометрів від рідного дому. Кожен результат потрібно приймати гідно, тож наразі на досягнутому зупинятися не збираюся.  Зроблю все, щоб наступного разу моя медаль сяяла яскравим золотом, - запевнила спортменка.

З блискучими перемогами дівчат привітала начальник управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова, побажавши їм невичерпних сил та наснаги для досягнення нових олімпійських вершин.

 

Довідково:

II Юнацькі Олімпійські ігри тривали з 17 по 28 серпня. За цей час було розіграно 222 комплекти нагород з 28 видів спорту. За олімпійським титулом до Нанкіна приїхали майже 4 тис. спортсменів з 200 країн світу. Україну на цих престижних змаганнях представляли 58 олімпійців з 20 регіонів. Українська збірна на іграх посіла третє командне місце, виборовши 29 олімпійських медалей: 9 золотих, 9 срібних та 11 бронзових.  

Представниця стрибків у довжину легкоатлетка Єлизавета Бабій, побивши свій особистий рекорд, виборола олімпійське золото з результатом 6,26. Перша чемпіонка світу серед юніорів в історії українського тхеквондо Юлія Міюц завоювала бронзову медаль ігор у ваговій категорії + 63 кг.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону