Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада привітала краших підприємців області з професійним святом

4 вересня 2014 - 15:19

Напередодні Дня підприємця в облдержадміністрації відбулося розширене засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, в якому взяли участь голова ОДА Валерій Баранов, його перший заступник Григорій Самардак, представники обласної ради та Запорізького міськвиконкому, підприємці та громадськість.

Відкриваючи захід, Григорій Самардак зазначив, що на сьогодні в сфері підприємництва області працює понад 14 тисяч малих і 600 середніх підприємств, 2 тисячі фермерських господарств, а також понад 121 тисяча приватних підприємців.

- Наразі фактично кожен третій працюючий в економіці області  зайнятий у сфері підприємництва. За обсягом реалізованої продукції за перше півріччя наша область посіла третє місце в Україні, і майже 26% цього обсягу становить вклад малого та середнього бізнесу. Ту активну участь, яку беруть підприємці в соціально-економічному житті області, важко переоцінити: майже третина податкових платежів до бюджетів усіх рівнів – це надходження від бізнесу, які за перше півріччя збільшилися в два рази, - повідомив посадовець.

Вітаючи представників малого та середнього бізнесу з професійним святом, перший заступник голови ОДА констатував, що за останні пів року взаємини між підприємцями та органами влади змінилися на краще. На сьогодні істотно скорочено кількість дозвільних  документів - із 143 до 85. Найбільша їх кількість ліквідована в сфері аграрної політики та екології. Також до кінця цього року впроваджено мораторій на проведення будь-яких перевірок контролюючими органами.

- Наше основне завдання сьогодні - створення максимально сприятливих умов для ведення бізнесу та усунення бар'єрів на шляху його розвитку. Протягом останніх місяців відбулися події, що серйозно змінили ситуацію в нашій країні. Ви наразі демонструєте всім свою активну громадянську позицію, займаючись не тільки вирішенням соціально-економічних проблем, а й забезпеченням оборони області, - звертаючись до підприємців, зазначив Григорій Самардак.

Очільник регіону Валерій Баранов також подякував представникам малого та середнього бізнесу за небайдужість у питанні захисту територіальної цілісності України та підтримки  армії.

- Мені дуже приємно вітати вас сьогодні з професійним святом. Бізнес – це рушійна сила, тому сьогодні нам потрібно брати владу в свої руки та створювати нові ефективні механізми управління державою. Ви маєте величезну кількість ініціатив, перед нами,  обласною владою, стоїть завдання забезпечити їх втілення в життя. Відбудуться парламентські вибори, приймемо нову Конституцію, досягнемо бажаної децентралізації влади. Ми разом маємо створити успішну вертикаль влади, щоб потім ні від кого не залежати, а спокійно розвивати та піднімати свій регіон, - підкреслив голова ОДА.

В рамках заходу 32 підприємцям області та міста було вручено почесні грамоти облдержадміністрації за вагомий внесок у розвиток підприємництва та економіки регіону.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?