Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація вийде з пропозицією перенести строки розширення повноважень центрів надання адміністративних послуг

19 вересня 2014 - 10:49

В обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань організації роботи центрів надання адміністративних послуг, яку  провела директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Елла Слепян з керівниками центрів, які працюють у всіх містах та районах області, а також профільних структур та служб, які з ними співпрацюють.

Як повідомила Елла Слепян, відповідно до вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р «Про деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг» перелік послуг, які надають центри, повинен бути розширений. Так, з першого жовтня поточного року має додатися ще 26 адміністративних послуг, у тому числі 19 - реєстраційної служби Головного управління юстиції в області та 7 послуг - регіонального управління Державної міграційної служби України. Ці  служби вже проводять навчання адміністраторів з питань, які вони повинні будуть вирішувати вже за два тижні.

Разом з тим, за прогнозами спеціалістів, тільки за послугами регіонального управління Державної міграційної служби України до Центру надання адміністративних послуг м. Запоріжжя щодня звертатимуться в середньому від тисячі до 1500 відвідувачів. При цьому в Центрі працює тільки 12 адміністраторів. Тож у зв’язку з цим постає ряд проблемних питань – дефіцит кадрів,  недостатнє матеріально-технічне та фінансове забезпечення Центрів. Крім того, виникає потреба в розширенні площі центрів для нових робочих місць представників адміністративних та дозвільних органів, зали для відвідувачів.

Серед нагальних питань також - необхідність виробити єдиний підхід до формування переліку адміністративних послуг.

У ході наради керівники центрів адміністративних послуг, які працюють у містах та районах області, висловили своє бачення вирішення порушених питань. Разом з тим, всі вони наголошували на необхідності перенести терміни впровадження додаткових послуг. Адже потрібно провести навчання персоналу, розширити  центри, організувати взаємодію з профільними службами тощо.

За підсумками засідання вирішено, що Департамент економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації  підготує лист до Кабінету Міністрів України з пропозицією перенести строки впровадження додаткових адміністративних послуг.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць