Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На часі - виконання технічних заходів, спрямованих на скорочення споживання газу

19 вересня 2014 - 13:25

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки до опалювального сезону, яку провів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України - керівник апарату Григорій  Семчук.

Стратегічні питання, яким урядовець приділив основну увагу, - виконання технічних заходів, спрямованих на скорочення споживання природного газу, а також розрахунки за енергоносії та газ.

Щодо технічних заходів, спрямованих на економію газу, Григорій  Семчук повідомив, що лідерами у цій роботі є Тернопільська, Львівська, Дніпропетровська та Черкаська області, де відсоток виконання складає 92-100%. Разом з тим, є ряд територій, на яких виконання запланованих заходів складає менше 60%. Заступник Міністра підкреслив, що керівники цих територій мають пам’ятати про те, що за підсумками вересня буде проведено ретельний аналіз кожного регіону, за результатами якого будуть зроблені відповідні організаційні висновки.

У питанні розрахунків за газ Григорій  Семчук акцентував, що показники  по країні дуже різняться, хоча всі працюють в одних умовах.

- Усе залежить від дієвого механізму контролю. Якщо він налагоджений – буде результат. Добрі показники сьогодні мають Рівненська, Житомирська, Запорізька області та місто Київ. Вони, між іншим, працюють у тих самих умовах, що й усі інші, - зауважив урядовець. 

У ході наради представники облдержадміністрації доповіли про поточну ситуацію на місцях. Зокрема, заступник голови Запорізької ОДА Петро Гончарук повідомив, що в області вже практично на 100% готовність до початку опалювального сезону, робота проводиться в штатному режимі. Щодо економії газу посадовець відзначив, що в області запроваджено щоденний моніторинг споживання блакитного палива. Разом з тим, він порушив питання перегляду встановлених лімітів на газ. Йдеться про те, що область не може взимку використовувати газ, який вдалося зекономити в літні місяці. Якщо це питання не буде вирішено, організаційні заходи, розроблені та затверджені в регіоні, не принесуть очікуваного результату в повній мірі. Також Петро Гончарук порушив ще одне проблемне питання – надання дозволів на підключення місцевих споживачів до альтернативних джерел енергії. Заступник Міністра  дав доручення щодо взяття цього питання на контроль та перегляду його складових.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі