Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Ми вирішуємо проблемні питання бізнесу на державному рівні, беручи до уваги інтереси підприємців на місцях»

29 вересня 2014 - 16:46

Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Григорія Самардака відбулося засідання виїзної приймальні з питань розгляду звернень суб’єктів підприємницької діяльності в Оріхівському районі.

Відкриваючи засідання, посадовець наголосив, що такі зустрічі вже стали системою і є одним із елементів роботи влади у вирішенні нагальних питань підприємців.

- Розуміння всієї проблематики дає відповіді, яким шляхом необхідно йти далі. Ми вирішуємо проблемні питання  бізнесу на державному рівні, беручи до уваги інтереси підприємців на місцях. Маємо рухатися вперед і розвиватися, прагнучи досягти європейського рівня. Діяльність підприємців на територіях – це основа успішного розвитку та існування бізнесу Запорізької області, - підкреслив Григорій Самардак.

Учасники заходу розглянули питання, які перешкоджають веденню бізнесу в районі. Зокрема, стосовно підтримки розвитку малого бізнесу через Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області; проведення планових та документальних перевірок підприємств середнього бізнесу, відсутність нормативно-правової бази щодо періодичності їх проведення; реєстрації договорів оренди землі через реєстраційну службу управління юстиції та можливість повернення процедури реєстрації оренди землі через сільські ради або її спрощення; правомірності та доцільності встановлення проектів сівозмін для сільськогосподарських підприємств у примусовому порядку тощо.

Підприємці поставили запитання спеціалістам енергетичної галузі, зокрема, чи будуть проводитися планові відключення електроенергії з метою її економії і на що сподіватися суб’єктам бізнесу, плануючи свою діяльність у подальшому.

Це питання роз’яснив Григорій Самардак, зазначивши, що ситуація в країні є важкою і нині наголос ставиться на забезпеченні стабільного проведення опалювального сезону. Запаси газу є обмеженими, наразі розробляється кілька напрямів щодо його економії, серед яких і перехід на альтернативні види палива (дрова, пелети), і закупівля вугілля та його доставка з інших країн. Зрозуміло, що збільшуватиметься навантаження на електромережі, тим більше в холодну пору року. Всі ці питання зараз вивчаються державою і розробляється план стабільного постачання електроенергії.

Окрім цього підприємців цікавили питання щодо сплати за обслуговування касових апаратів; порядку оформлення договорів оренди на землю для ведення фермерського господарства та інші. Підбиваючи підсумок, посадовець наголосив: «На сьогодні забезпечення мирного, стабільного й спокійного життя області - на першому місці. Та поряд з цим не забуваємо працювати над створенням сприятливих умов для ефективного ведення бізнесу. Подібні зустрічі – це один із етапів розв’язання проблем, що виникають у підприємців».

Цього ж дня Григорій Самардак провів особистий прийом громадян, під час якого до нього звернулися голова Новотавричеської сільської ради А.Д.Слівінський   (питання будівництва водогону с.Вільне-с.Кирпотіне-с.Новотавричеське), міський голова Оріхова С.М.Герасименко (реконструкція очисних споруд) та оріхів’янка А.М.Афоніна, яка представляла інтереси громади (питання демонтажу наземного пішохідного переходу через залізничні колії). Всі питання посадовець взяв на контроль.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни