Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відзначили День усиновлення

30 вересня 2014 - 16:23

Шостий рік поспіль, у День Віри, Надії та Любові батьки та діти, працівники соціальної сфери та просто небайдужі люди відзначають всеукраїнський День усиновлення. Урочистий захід з нагоди свята відбувся і в Запоріжжі. В  концертному залі ім. М.І. Глінки зібралося близько 600 гостей: усиновителі (які не зберігають таємницю всиновлення), опікуни (піклувальники), прийомні батьки, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу.

Зі святом гостей привітав заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

- Можу уявити, наскільки це складно створити щасливу сім'ю та прийняти рішення про всиновлення. Хочу сказати вам велике спасибі за те, що ви не побоялися та прийняли таке рішення, адже не кожен може взяти на себе таку відповідальність. Ви вкладаєте в цих дітей свою душу та знання, виховуючи майбутнє нашої нації. За це вам низький уклін, - звернувся до прийомних батьків та працівників соціальних служб посадовець.

До привітань приєдналася начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва. Посадовець відзначила, що на сьогодні в області проживає понад 4 тисячі дітей-сиріт, однак  82% з них уже знайшли свою родину.

В рамках Дня усиновлення для учасників заходу була підготовлена святкова концертна програма.  Працівникам служб у справах дітей, опікунам (піклувальникам), прийомним батькам та батькам-вихователям вручено грамоти та подяки облдержадміністрації.

 

Довідково:

Протягом 2014 року в області створено три дитячих будинки сімейного типу та 14 прийомних сімей.  Загалом цьогорік до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу влаштовано 52 дитини-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Наразі, в області функціонує 191 прийомна сім’я, в яких виховується 383 прийомні дитини, та 18 дитячих будинків сімейного типу (119 дітей-вихованців). 

На сьогодні в Запорізькій області на обліку знаходяться 4012 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них в сімейних формах виховання (опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу) проживає 3303 дітей.

Під опікою та піклуванням громадян перебуває 2812 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом  І півріччя 2014 року під опіку та піклування громадян передано 208 дітей-сиріт.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ