Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область – друга в країні за кількістю оздоровлених дітей шкільного віку

1 жовтня 2014 - 15:31

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак провів розширену нараду з підбиття підсумків літньої оздоровчої кампанії 2014 року.

- Це був дуже непростий період. Серед факторів, які ускладнювали проведення оздоровчої кампанії, - соціально-економічна напруга, загальне зменшення кількості оздоровчих закладів у країні, збільшення кількості дітей за рахунок вимушених переселенців, які приїхали до регіону. Разом з тим, хочу подякувати кожному керівнику дитячого оздоровчого закладу – ви з гідністю виконали покладені на вас обов’язки та якісно провели оздоровлення всіх дітлахів, - зазначив, відкриваючи нараду, Григорій Самардак.

Також посадовець повідомив, що за даними Міністерства соціальної політики України Запорізька область посіла друге місце по кількості дітей шкільного віку, охоплених послугами оздоровлення.

У ході наради директор Департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан проаналізував підсумки літньої оздоровчої кампанії. Зокрема, він подякував  керівникам дитячих закладів оздоровлення та відпочинку «Червона гвоздика», «Дзержинець» та «Іскра» в м Бердянську, де безкоштовно оздоровлювали дітей переселенців. Загалом протягом літньої оздоровчої кампанії оздоровлено 826 дітей із Луганської, Донецької областей та АР Крим.

Фактичне фінансування оздоровчої кампанії в 2014 році з урахуванням усіх джерел  склало 66,9 млн. грн., з них: 17,8 млн. грн. – кошти обласного бюджету, 7,4 млн. грн. - бюджети міст і районів, 15,6 млн. грн.  -  фонд соціального страхування, 29 млн. грн.. - залучені кошти.

Протягом літа обсяги фінансування, спрямовані на забезпечення оздоровленням в містах та районах, кілька разів переглядалися, щоб максимально охопити дітлахів. Завдяки цьому 76,5% запорізьких дітей шкільного віку (125174 особи) були забезпечені послугами оздоровлення та відпочинку. Всі 100% дітей шкільного віку були оздоровлені у Веселівському, Бердянському та Приморському районах.

Уперше в області було організовано оздоровлення та відпочинок дітей віком від 4 до 6 років разом з батьками. Такою послугою скористались 160 дітлахів.

Також для 71 дитини-інваліда з розумовими та фізичними відхиленнями було організовано оздоровлення та відпочинок на базі дитячого закладу санаторного типу «Лісова пісня» (Якимівський район).

Влітку послуги з оздоровлення та відпочинку надавали 336 дитячих установ. На сьогодні до Державного реєстру внесено 53 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Запорізької області.

Окреслюючи нововвденення до законодавства, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА звернув увагу керівників дитячих закладів на те, що 6.08.2014 прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 353 «Про внесення змін до норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591». Згідно з внесеними змінами вартість харчування на одну дитину в залежності від віку буде різною. Тож необхідно переглянути калькуляції одного ліжко/дня з урахуванням нової законодавчої бази.

Також Ігор Мещан звернув увагу присутніх на те, що за даними держстатистики кількість дітей шкільного віку цього року збільшилася на 11% і складає 163 514 осіб. Це необхідно врахувати при плануванні бюджетів на оздоровчу кампанію 2015 року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону